af en pressemeddelelse fra VIA University College fremgår det, at der stadig er ledige pladser på læreruddannelsen i Nr. Nissum, som starter nu, både den med daglig undervisning og den netbaserede. Der er også ledige pladser på læreruddannelsen i Skive, Holstebro, Randers og Silkeborg, fremgår det. Samtidig meldes der om lærermangel over hele landet.

Pressemeddelelsen siger, at kommende lærere ikke bare kan se frem til en fagligt udfordrende uddannelse - de kan også, når de bliver færdige, se frem til at blive del af en ombejlet flok. Man citerer fra en undersøgelse fra Kraka, som viser, at antallet af ikke-uddannede undervisere i folkeskolen er steget med 12 pct. siden 1997, og netop det har fået Uddannelses- og Forskningsministeriet til at tildele VIA University College 100 ekstra pladser på læreruddannelsen, bl.a. i Nr. Nissum og Skive.

”Vi ved af erfaring, at mange skoler i lokalområderne mangler kvalificeret og veluddannet lærerarbejdskraft. Derfor håber vi naturligvis også, at flere vil overveje, om det ikke var noget for dem at blive lærer,” siger uddannelsesleder for læreruddannelsen i Nørre Nissum og Skive, Henrik Lundsted Nielsen i pressemeddelelsen.

Det oplyses, at der også er ledige pladser til vinterstarten efter nytår på læreruddannelsen i VIA University College’s område. Umiddelbart kan man læse mere på professionshøjskolens hjemmeside på adressen: via.dk/ledige-pladser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...