Senest man så en stylteløber i Danmark var 2005 i Vejlerne, men nu er der hele to, som ser ud til at ville yngle her

AGGER: Stylteløberen er en meget sjælden gæst i Danmark. Den elegante vadefugl med helt overdrevent lange ben ses sjældent i Danmark - og da oftest som strejfgæst.

Netop nu kan ikke kun én, men et par opleves på Agger Tange, og meget tyder på, at de sjældne fugle, der især ses i Sydeuropa, har til hensigt at gøre forsøg på at yngle i Thy.

Kun to gange tidligere har stylteløberen forsøgt at yngle i Danmark. Det var i 1994 på Tipperne og i 2005 i Vejlerne. Begge gange uden at der kom unger ud af det. Så skulle det lykkes for parret i Agger, vil det være en sensation.

Stylteløberne blev første gang set fredag, og de har siden været i det samme område - sydligst på tangen ved enden af den store lagunesø, fortæller ornitolog Jens Jørgensen Andersen, Hanstholm. Han har selv observeret de to fugle udføre yngleadfærd:

- Det er en sjælden mulighed for at opleve den usædvanlige vadefugl i Danmark. Den smukke sort-hvide vadefugl er meget nem at kende med de ekstremt lange røde ben, siger Jens Jørgen Andersen, der giver det råd, at man kan se den fra bilvinduet.

- Kør til sydenden af den den store lagunesø - ved Lange Mole-vejen ud for den nye terneø. Bliv i bilen, for det er det bedste skjul at observere fra, siger han.

Jens Jørgen Andersen fortæller, at rigtig mange fugleinteresserede fra hele landet har været på tangen for opleve det langbenede kærestepar.

Hvis stylteløberne på Agger Tange får unger, bliver det første gang det sker i Danmark. Så der er noget at holde øje med de næste dage, hvis turen går til fuglelokaliteten ved kanalen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...