Men der forhandles stadig om spørgsmålet - efter en række henvendelser - skriver kirkeministeren på sin facebook

THY-MORS: Det står endnu uklart, om nogle kirker - folkekirker og andre kristne trossamfund - bliver åbnet i forbindelse med påsken, der er kristendommens vigtigste højtid.

Men der forhandles fortsat om spørgsmålet mellem kirkeminister Joy Mogensen (S), Folketingets kirkeordførere, folkekirken og Sundhedsmyndighederne, skrev ministeren torsdag eftermiddag på sin facebookside. Ikke mindst i lyset af de bekymringer, der er fremført fra både Præsteforeningen og Provsteforeningen:

”Jeg kan love jer alle sammen, at sundhed og sikkerhed kommer i første række. Det er der ingen tvivl om. Ingen overvejer at genåbne kirken for almindelige gudstjenester.

På opfordring fra dele af kirken og en række af folketingets ordførere er jeg ved at undersøge, om man kan tillade mindre, begrænsede kirkelige begivenheder. Det er jeg i dialog med både Folkekirken og sundhedsmyndighederne om. Der er ikke besluttet noget endnu. Forudsætningen - hvis vi tillader ganske begrænsede åbninger - er, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Danskernes sikkerhed og sundhed har første prioritet, også når det kommer til kirken.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...