Historiker er i gang med at klarlægge ”Nydelsesmidlernes danmarkshistorie”

HILLERSLEV: Det er et kulturhistorisk foredrag, som vedrører næsten alle mennesker, når Hillerslev-Kåstrup Foredragsforening onsdag aften 26. februar inviterer til ”Danskernes liv med kaffe og te” i konfirmandstuen i Hillerslev Præstegård. Foredragsholder er Annette Hoff, cand. phil., forfatter og seniorforsker ved Den Gamle By i Aarhus.

Hun er i gang med en ny bogserie, kaldet ”Nydelsesmidlernes danmarkshistorie”. De to første bøger, ”Den danske kaffehistorie” og ”Den danske tehistorie” udkom 2015, mens seriens tredje bind om ”Den danske chokoladehistorie” udkom 2016, og seriens fjerde bind om ”Den danske vinhistorie” udkom 2018.

I foredraget giver hun et indblik i danskerens hverdag med kaffen fra 1660 og op til vor egen tid - og om forholdet mellem kaffedrikkere og tedrikkere.

Det er arbejdet i arkivers og museers samlinger, som danner grundlag for ny viden om, hvordan udviklingen er gået fra 1700-tallets luksus til nutidens hverdagsforbrug, og det indgår også i fortællingen, hvorfor danskerne i dag er en nation af flest kaffedrikkere, mens det var te, der blev drukket mest af i 1700-tallet. Foredraget ledsages af nyoptagne billeder fra bøgerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...