- Det er da utroligt, som tiden flyver afsted! Sådan siger Casper Svejstrup, der nu fejrer tre års fødselsdag i sin KrejlerbiXen i gågaden i Nykøbing. Den præcise dato for fødselsdagen er 27. november, hvor der er 20 procents rabat på alt i butikken, sammen med kage og kaffe og andet godt til ganen.

- Jeg laver ikke en kæmpe stor markering af dagen, for vi har jo både Black Friday og ikke mindst julen lige på trapperne med masser af aktiviteter, lyder det fra krejleren i Algade 27.

Her står han inde for ikke at sælge nye varer, kun gamle.

Det er ting fra 1950’erne op til 1980’erne, der dominerer hyldepladsen i KrejlerbiXen, hvor der lige nu er pyntet til jul, og hvor den gamle julepynt til salg også er kommet frem.

Det være sig glasfugle med fjer til juletræet, gamle julelysholdere og diverse pynt fra Daells Varehus. Porcelæn og stentøj sælges der meget af for tiden.

- Alt det, jeg sælger, er jo malet i Danmark, mens det, man køber hos isenkrammeren i dag, er malet i Thailand, oplyser Casper Svejstrup, der også kan fortælle, at en gammel type nøddeknækkere er vældig populære i øjeblikket.

Nøddeknækkerne kommer fra et tysk firma, der har eksisteret siden 1700-tallet, og nøddeknækkerne er specielle, fordi man ved hjælp af den knækker nøden i munden.

- Det er folk ret vilde med, men man skal nok passe lidt på tænderne - og nøddeknækkeren, smiler Casper Svejstrup, så mange har nøddeknækkeren udelukkende til pynt. I KrejlerbiXen finder man også nogle af de helt gamle, originale nøddeknækkere af denne type.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...