skovparken: Inspiration i køkkenet fra Thyborøn

at det gik helt i fisk beskriver oftest, at noget gik galt, men det var ikke tilfældet i Skovparkens køkken forleden, hvor Fiskeriskolen Thyborøn og Nordic Food College var på besøg.

Fisk og grønt på nye måder inspirerede medarbejderne hos Centralkøkkenet Skovparken. Besøget fra Fiskeriskolen i Thyborøn og Nordic Food College lærte dem blandt andet, at fjæsing smager godt.

- Det smager virkeligt lækkert, er en sætning, som blev flittigt benyttet forleden af medarbejderne i kommunens centralkøkken Skovparken.

Her laver man normalt mad til andre, men denne dag lavede gæsterne mad til det faste personale i det kommunale centralkøkken, og kom med inspiration til det kommunale menukort.

Det var lederen af køkkenet, Lisbeth Pedersen, der havde inviteret Fiskeriskolen i Thyborøn og EUC Nordvest i Thisted (Nordic Food College) til at komme forbi og give deres bud på nye opskrifter med fisk og grønt.

- Vi tilbereder retter med fisk hver uge, fordi det jo er sundt. Jeg syntes, det kunne rart med inspiration til nye opskrifter, fortæller Lisbeth Pedersen, som var ovenud tilfreds med besøget og inspirationen fra Fiskeriskolen og Nordic Food College.

Fem elever, der er under uddannelse på fiskeriskolen, tilberedte og serverede fiskeretter for køkkenets medarbejdere. Der var blandt andet smagt kulmule tilberedt i ovn med spidskål, havkat med púre, skærising i pesto med bagte rodfrugter og gratineret fjæsing.

Inspirationsdagen var en velsmagende succes hos medarbejdere. Lisbeth Pedersen har planer om en gentagelse af succesen med at invitere inspirerende gæster til madlavningen i kommunens køkken.

Snart vil de borgere i Morsø Kommune, som får mad bragt fra Centralkøkkenet Skovparken, få mulighed for at smage nogle af de fiskeretter, der nu er blevet introduceret hos personalet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...