Jonna Thingvad er Morsø Kommunes støtte- og kontaktperson, hvilket kort fortalt vil sige, at hun har den vigtige kontakt med mange af de mennesker her på øen, som ingen andre har noget at gøre med.

I denne måned har Jonna Thingvad som vanligt travlt med at levere madposer og godteposer til sine klienter, og det kan hun blandt andet takket være de penge, Røde Kors Mors har kunnet give til det gode formål.

- Det er ikke kun til jul, at pengene kommer til gavn. Jeg er ude hele året, og det kan være alt muligt, fortæller den trofaste støtteperson, som gerne deler en smuk historie med læserne.

Et år på sin tur rundt på øen kørte Jonna Thingvad forkert. Hun måtte ned til enden af en grusvej for at vende bilen, og for enden af grusvejen lå et hus. Af høflighed bankede Jonna Thingvad på døren ind til huset for at forklare, at hun var kørt forkert. Den kvindelige beboer åbnede.

- Det viste sig at være en kvinde, der ikke havde været udenfor sin dør i syv år. Hun fik købmandsvarer leveret til døren, og havde ikke anden kontakt med mennesker, fortæller Jonna Thingvad.

Nogle af hendes varer blev indimellem leveret indpakket i gamle aviser, og i en af dem huskede kvinden at have læst en artikel om Jonna Thingvad og hendes virke.

- Derfor åbnede hun døren. Hun sagde, at hun kunne kende mig fra billedet i avisen, og at noget i mine øjne gjorde, at hun godt ville snakke med mig, fortæller en rørt Jonna Thingvad.

I dag har hun stadig kontakt med kvinden, som med Jonna Thingvads ord i dag har en mere værdig tilværelse, og som ikke er så sky mere.

- Og det er blandt andet takket være pengene fra Røde Kors, at jeg kan tage et menneske som hende med ud på en køretur, og vi kan sætte os ved havnen og drikke en kop kakao om sommeren, siger Jonna Thingvad, og tilføjer, at det også er i Røde Kors’ genbrugsbutikker, hun ofte bistår folk med køb af både tøj og møbler.

Som afrunding kan oplyses, at Morsø Kommunes støtte- og kontaktperson i denne december udbringer 70 mad- og godteposer rundt omkring på Mors.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...