FDF: Børn fik masser af opmærksomhed

Egentlig var det planen, at der skulle køres sofa-ræs på en bane i Nykøbing, da FDF Nykøbing Mors forleden var på vej hjem fra et stævne i Snedsted, hvor der netop havde været sofaræs. Men undervejs fra klubhuset på Kærvej 16 i Nykøbing oplevede børnene masser af opmærksomhed fra bilister og andre forbipasserende, så sofaræset på Mors blev droppet. I stedet kørte sofaerne ned i gågaden i Nykøbing, hvor der på dagen var både Skaldyrsfestival og By Night, og dermed masser af mennesker i byen.

Kredsleder Poul Kjær Torbensen fortæller, at knap 25 børn deltog i ræset, og at ræset foregik med sofaer på hjul.

- Vi havde fået indsamlet gamle sofaer og sat hjul på, og ungerne var begejstrede for al den opmærksomhed de fik, da vi gik fra Kærvej og hen ad Næssundvej. Derfor valgte vi at droppe ræset i Nykøbing, og i stedet gå ned i gågaden og til havnen, fortæller Poul Kjær Torbensen, som har været kredsleder i FDF Nykøbing Mors siden 2006, og ellers har været med i FDF siden 1969.

Han fortæller, at det var en meget positiv oplevelse for børnene at køre igennem gågaden i sofaerne.

- Nogen af dem sagde, at de på turen ned til havnen havde fået mindst 120 likes, smiler han. (Likes/Synes godt om er kendt fra Facebook, hvor brugere kan klikke på en knap og dermed tilkendegive sympati eller velvilje over eksempelvis et billede. Red.)

FDF er opdelt i kredse, og FDF Nykøbing Mors dækker - ud over Mors - Glyngøre i Salling, og Hillerslev, Thisted og Snedsted i Thy.

FDF’erne er opdelt i puslinger og tumlinger, som er fra nulte til 2. klasse, pilte, som er 3. og 4. klasse, og væbnere og seniorer fra 5. klasse og opefter.

For tiden er der 67 medlemmer af FDF Nykøbing Mors, og Poul Kjær Torbensen fortæller, at de i alder primært ligger fra 6. klasse og nedefter.

- Det er ikke nemt at få en 12 års dreng til at starte i FDF. Vores børn starter gerne tidligere, og vi har mange, som har været med i fem år, når de når 6. klasse, fortæller han.

Der er dog ingen øvre aldersgrænse for at være med i FDF Nykøbing Mors, hvor det ældste medlem pt er 70 år.

Poul Kjær Torbensen oplever stor interesse for at blive FDF’er, og nej, understreger han - en FDF’er er ikke det samme som en spejder.

- I spejderbevægelsen er det som udgangspunkt børn, der leder børn. I FDF er det voksne, der leder børn, oplyser han.

Trods det er formålet hos spejdere og FDF’er det samme: Nemlig at lave gode aktiviteter og fællesskab for børn, og begge organisationer har folkekirken bag sig. FDF er en folkekirkelig børne- og ungdomsorganisation, der ønsker at give medlemmerne et ståsted.

Børn og voksne havde en skøn dag i Nykøbing, og da man nåede tilbage til klubhuset på Kærvej 16 var der straks en opgave at tage fat på.

Et enkelt dæk på en af sofaerne sprang nemlig på hjemturen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...