Programmet er ikke påvirket af coronasituationen, men det er flere praktiske forhold, fortæller formand Peter Østerby-Jørgensen

NYKØBING: Nu starter Morsø Provstis Kirkehøjskole onsdag 23. september - med det fra foråret på grund af coronanedlukningen udsatte årsmøde:

- Jeg ved, at vi er lidt sent ude. Men vi skulle jo først vove at beslutte os for at holde kirkehøjskole også i dette efterår. Længe var det jo svært at se, om de aktuelle reguleringer reelt ville gøre det umuligt, siger bestyrelsesformanden, sognepræst Peter Østerby-Jørgensen, Galtrup, og fortsætter:

- Selve programmet er ikke påvirket af coronasituationen. Men et par af de praktiske forhold er det: For at overholde reglen om afstand, når der skal synges, kommer morgensangen til at foregå i Nykøbing Kirke (hvis kirken skal bruges til andet formål, vil morgensangen bortfalde), og for at forenkle serveringen i kaffepausen, bedes deltagerne selv medbringe brød og kop (bestyrelsens medlemmer vil sørge for, at kaffe eller te serveres, hvor deltagerne sidder).

Kirkehøjskolens arrangementer foregår i Nykøbing Mors Kirkecenter hver onsdag (dog ikke 14. oktober) - her i efteråret fra 23. september til og med 2. december - med foredrag kl. 10.00-12.00 og eftermiddagshold kl. 12.30-13.30.

Første gang er altså årsmødet, og efter den formelle del taler Peter Østerby-Jørgensen over emnet ”4. maj 1945 - og 2020”, og næste gang 30. september handler det om ”Kunst, der vil noget” ved pastor Søren Nielsen, Holstebro, som på sin egen subjektive måde taler om kirke og kunst med udgangspunkt i billedkunstner Arne Haugen Sørensen og dennes værker, præsenterer en række kunstværker og lægger op til en samtale om kunsten i kirken. Søren Nielsen ejer galleriet Kunstformidlingen.dk.

Senere følger foredrag om forfatterne og digterne Laura Ingalls Wilder, Sigrid Undset, Peter Ernst og Steen Steensen Blicher, om limfjordslitteraturen, om Notre Dame i Paris og Hagia Sofia i Istanbul, og om ”arven fra Befrielsen”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...