Slægtsforskere vil gerne have mere ”kød” på forfædrenes liv end de officielle data

THISTED: Tirsdag aften 22. oktober inviterer Danske Slægtsforskere for Thisted og Omegn til foredrag i Plantagehuset i Thisted. Det handler om jævne folks levnedsbeskrivelse i 1800-tallet og om, hvordan man kan finde oplysninger om helt almindelige menneskers liv i første halvdel af 1800-tallet. Foredragsholderen er arkivar og forsker Asbjørn Romvig Thomsen, ph.d., Viborg. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Med baggrund i egen forskning i befolkningen i tre sogne i Salling i perioden 1750-1850 præsenterer foredragsholderen mange forskellige kildetyper - hvordan man kommer fra at etableret skelettet (navn, datoer og steder) til at få mere kød på den enkeltes liv. Asbjørn Romvig Thomsen arbejder som arkivar og forsker ved Rigsarkivet, hvor han bl.a. forsker i socialhistorie og landbohistorie i perioden 1700-1900.

Danske Slægtsforskere Thisted og Omegn er en forening, der har til formål at afholde foredrag, møder, kurser og anden oplysningsvirksomhed relateret til slægtshistorie og lokalhistorie. Udgangspunktet er hvert år at afholde fire foredrag og seks til otte medlemsmøder med mulighed for hyggeligt samvær og hjælp til slægtsforskning.

Nærmere oplysninger på hjemmesiden www.slaegtogdata.dk, hvor lokalforeningen kan søges.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...