DK Turnéteater besøger 20. oktober Morsø Teater og 2. november Thisted Musikteater

THY-MORS: En ny udgave af ”Jorden rundt på 80 dage” gæster søndag aften 20. oktober Morsø Teater med Morsø Teaterkreds som arrangør og lørdag eftermiddag 2. november Thisted Musikteater med Thisted Teaterkreds som arrangør.

Det er skuespiller Flemming Jensen, der for sit DK Turnéteater har skrevet og instrueret forestillingen. Musikken er af Lars Fjeldmose og scenografien af Kirsten Brink.

Flemming Jensen skriver selv, at denne udgave er en særdeles fri udgave i forhold til den ”Jorden rundt i 80 dage”, han og Jesper Klein omkring årtusindskiftet sendte på turné. Og den var i sig selv ”mere end uforskammet frit” i forhold til Jules Vernes berømte roman ”Le tour de monde en quatre-vins jours” fra 1873 og fire år senere på dansk som ”Jorden rundt på 80 dage”. Romanen har været filmatiseret flere gange, første gang som stumfilm 1914, men mest kendt er nok 1956-filmen med David Niven som Phileas Fogg, men der er en nyere version med med Steve Coogan som Fogg og Jackie Chan som hans kinesiske ven, der kan kampsport. I Danmarks Radio blev romanen sendt som hørespil 1958 med Gunnar Lauring som Fogg og Erik Mørk som tjeneren Passepartout.

I Flemming Jensens nye version går Jacob Morild på scenen som Fogg, Thomas Mørk som Passepartout, Kim Hammelsvang som Sherlox Fix og Lisbeth Kjærulff som den underskønne Prinsesse Aouda. De fire skuespillere dækker i øvrigt 48 andre roller ind i løbet af stykket. Og så er der jo Dronning Victoria, som slet ikke nævnes i stykket, men hun er, skriver Flemming Jensen, vigtig at have i baghovedet, fordi hun i så høj grad prægede sin tid, hvor hun fik ni børn og startede en import af hunderacen pomeraniere. I dag har hun, hedder det, primært betydning ved at have givet navn til en sø. Og, ja, ifølge hjemmesiden minder hun faktisk en hel del om Birthe Rønn Hornbech - eller er det omvendt. Om Prinsesse Aouda hedder det, at hun er enke efter Maharajah Sulfokar II af Madras, som var en fjern slægtning til Dyne-Larsen. Skønt kvinde blev hun beundret i samtiden - ikke mindst på grund af netop sin umådelige skønhed. Hun indgik senere et fornuftsægteskab med Fogg, som til gengæld glemte hende på mindst 600 forskellige lokaliteter i det indre London ... Måske var det derfor Fogg engang spurgte: ”Hvad vil det sige at være excentriker?” Hvortil Passepartout svarede: ”At man er for rig til at blive kaldt idiot.”

Nærmere på teaterkredsenes hjemmesider, hhv. Morsø Teaterkreds: www.morsoeteaterkreds.dk og Thisted Teaterkreds: www.teaterkredsen.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...