Expanding Canvas betår af billedkunstner Karen T., musikperformer Tine K. Skau og slagtøjsspiller Kai Stensgaard

NYKØBING: Der er julekoncert i Nykøbing Mors Kirke onsdag formiddag 27. november med ”Juleevangeliet” ved Expanding Canvas, fortæller organist og kantor Birgitte Bonde.

“Det skete ...” Sådan starter juleevangeliet, og sådan starter Expanding Canvas’ enestående rejse med Maria, Josef, hyrderne, en hærskare af engle, de tre vise mænd, Betlehemsstjernen og det lille Jesusbarn. Det er en rejse med tonemalerier, scenarier, der males op for øjnene af små og store - og projiceres op på kæmpelærred. Maria på æslet og Josef, engle og stjerner vandrer rundt i kirkens hvælvinger via andre projektorer. Musikken er både ny og nytolkende, gammel og kendt - og på alskens instrumenter, fortæller Birgitte Bonde:

- Ved koncerten synger vi ”Et barn er født i Betlehem” og ”Dejlig er den himmelblå”. Koncerten er for alle mellem 0 og 100 år, der gerne vil have en stor musikalsk oplevelse, og varer ca. 40 minutter, siger hun.

Expanding Canvas opførelse af Juleevangeliet, opleves fortællingen gennem billedkunst og musik på samme tid. Mens billedkunstner Karen T. (Christensen) maler sig gennem ”Juleevangeliet”, projiceres malerierne videre op på et stort lærred eller kirkehvælvingen. Musikperformer Tine K. Skau og slagtøjsspiller Kai Stensgaard interagerer på samme tid med deres musik, og billede og lyd smelter sammen til en farvestrålende fortælling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...