Jazzklubben byder på et amerikansk-nederlandsk-dansk-tysk band

NYKØBING: Den næste jazzaften i Musikværket i Nykøbing er fredag 1. november med med Don Vappie og Finn Burich international New Orleans Jazzband, fortæller Niels Otto Degn fra Royal Garden Jazzklub Mors. Han siger:

- Vi har gode erfaringer med samarbejdet med Jazz i Thy, hvis medlemmer kommer ind til samme pris som vores egne medlemmer. Det gælder også den anden vej, så der er gode muligheder for at udvide jazzinteressen, og de to klubbers forskellige profiler supplerer hinanden på bedste vis.

Degn betegner fremmødet som sædvanligvis pænt, men man kan nok påregne at kunne købe billet ved døren. Entré koster for 100 kr. for medlemmer og 150 kr. for ikke-medlemmer, men medlemskab kan også tegnes på stedet.

Fredagens koncert er virkelig international, fortæller Degn. Musikken er i overvejende grad fra New Orleans, og de fem musikere fordeler sig med en fra henholdsvis USA, Nederlandene og Danmark og to fra Tyskland. Det er meget almindeligt at sammensætte jazzorkestre med erfarne musikere fra forskellige band. Det gælder også her. Gruppen har i forskellige sammenhænge spillet sammen over flere år, og især New Orleans-borgeren Don Vappie, der spiller banjo og guitar samt bidrager med vokal, og Finn Burich, trombone, har hyppigt spillet sammen. Det er således 10. gang, de to er en på større turné sammen. Finn Burich, der kommer fra Haderslev, besøgte i øvrigt med stor succes jazzklubben på Mors 2018 med et helt andet band, fortæller Degn:

- Ved koncerten bliver publikum præsenteret for revival-New Orleans-jazz krydret med swing, blues og caribisk inspireret musik. Der spilles numre af bl.a. Jelly Roll Morten, Kid Ory, Fats Waller, Sidney Bechet, Stellio og enkelte af Don Vappies egne kompositioner. Han vil sikkert også fortælle lidt om livet i New Orleans, loves der.

Udover de to nævnte består orkestret af Thomas l´Etienne fra Tyskland på klarinet og tenorsax, Harry Kanters fra Nederlandene på klaver og Thomas Altmann fra Tyskland på trommer m.v.:

- et skal nævnes, at Thomas Altmann gennem en del år har haft et samarbejde med NDR-Bigband, som nogle måske hørte ved et brag af en koncert ved årets Kulturmødet på Mors. Han har spillet med mange forskellige band, både som trommeslager og perkussionist, fortæller Degn.

Nærmere på klubbens hjemmeside: www.jazzklubmors.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...