morsingbo: Madbog inspireret af Tivoli

23. maj udkommer ”Gemyse – havens grønt året rundt” på Muusmann Forlag. En kogebog spækket med opskrifter fra Tivolis grønne åndehul Gemyse. Bag opskrifterne står Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Gemyse.

Midt i Tivoli ligger restauranten Gemyse som en lille grøn og eventyrlig oase midt i haven. Her regerer kokken Mette Dalgaard Jensen, som tryller retter frem med grøntsager som det primære omdrejningspunkt og det simple og nære i højsædet. ”Gemyse – havens grønt året rundt” er Mettes grønne univers omsat til bogform. En kogebog fyldt med smukke billeder og over 70 inspirerende opskrifter.

Mette beskriver selv Gemyse som stedet, hvor fornuft og følelse mødes. Hendes mission er at lade råvarerne tale deres eget sprog og at servere dem så naturligt som muligt. Med fokus på økologi, et godt øje til variation i smag og tekstur og udgangspunkt i sæsonernes vekslen.

Bogen følger årets gang i flora og fauna. Selvom bogen fokuserer på det grønne, indgår fisk og kød også i opskrifterne. Dertil kommer et kapitel om det søde.

Mette Dahlgaard opfordrer til at lege med maden

Det er ikke meningen, at man skal følge alle bogens opskrifter til punkt og prikke. Bogen er ment som en inspiration, og der opfordres til at ”lytte” til grøntsagerne, være nysgerrig eller vælge dem, man elsker højest, og se nye muligheder. Det er med andre ord tilladt at lege med maden.

Mette Dalgaard Jensen begyndte sin gastronomiske karriere i kokkelære hos Årstiderne. Derefter var hun kok hos Bo Bech på restaurant Paustian i næsten tre år, inden hun kom til Gemyse, der åbnede i 2017.

- God mad kræver lyst, lidt tid og nysgerrighed. Find dit indre legebarn. Det er tilladt at snyde, springe over, hvor gærdet er lavest. Men lad råvarerne være det, de er, og se godt ud imens.

Næsten alle opskrifterne i ”Gemyse – havens grønt året rundt” har været på Gemyses menukort.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...