Feriehungrende tyske turister vil nu nordpå og en god del af dem vil til Klitmøller

KLITMØLLER: Straks efter fredagens besked var kommet om åbne grænser mellem Danmark og Tyskland, begyndte telefonerne at gløde hos Nystrup Camping.

Feriehungrende tyske turister vil nu nordpå og en god del af dem vil til Klitmøller.

Efter en rigtig skidt forårssæson præget af koronaen,, hvor påsken fes helt ud og kun Kr. Himmelfartsdag var anstændig, kom der for alvor aktivitet på bookingssiden på Klitmøllers eneste campingplads, med kapacitet til at modtage op mod 1200 gæster.

- Vores booking har været rødglødende. Vi har siden i fredags haft fast bemanding ved vores booking, så vi kunne tage imod de mange der ville herop. Og det har væltet ind med bestillinger, primært fra de tyskere, der higer for at kunne komme herop, - danskerne havde allerede booket inden, fortæller June Hamgren Jensen, der har siddet oppe til midnat for at tage imod bookinger fra mailen.

- Så vi er så glade nu - at vi får noget der ligner en sæson. Vi har hejst flaget i glæde, lyder det.

Men selv om bookingerne nu vælter ind, så bliver det langt fra en normal sæson for Nystrup Camping.

- Jeg tror vi kommer til at se en sæson på noget der ligner 65 procent af sidste år, siger hun.

Alle pladsen 24 hytter er for længst udlejet i juli måned. Her er der ventetid. Også for inde på selve campingpladsen forventer June Hamgren Jensen snart røde lygter for højsæsonen.

Nu bookes der på livet løs, når det gælder hele uger og ferieperioder og vi nærmer os udsolgt for uge-bookinger. Så bliver der efterhånden kun mulighed for at leje sig ind for mindre perioder og enkeltdage.

June Hamgren fortæller også, at mange tyskere faktisk havde booket for flere måneder siden - før de overhovedet vidste at de kunne komme herop.

- De spillede cool og afventede, og det var godt for dem der dermed tog chancen og planlagde ferien i god tid. Måske fordi vi ikke opererer med en afbestillingsgebyr - i det tilfælde at man ikke kunne komme på grund af coronaen. Vi har nemlig bestemt, at det ville vi ikke opkræve, hvis de ophold viste sig ikke at kunne gennemføres. Denne situation vi er i nu er så speciel, at vi er nødt til at hjælpe hinanden, lyder det fra campingpladsindehaveren, der driver pladsen sammen med sin mand Jens Jørgen Jensen på syvende år.

Coronaen vil påvirke dagliglivet på Nystrup Camping.

Der er indført ekstra rengøring i især hytter og fællesarealer.

I køkkenerne må der maksimalt opholde sig tre gæster, her er køleskabene låst. Der er tre dages karenstid mellem brug af hytterne. Sprit er sat frem. Alle fællesaktiviteter er aflyst. Og der holdes generelt øje med om gæsterne overholder reglen om højest 10 personer samlet.

Selv om grænserne til Norge nu er åbne, så har June Hamgren Jensen ikke mærket det på bookinger fra Norge.

Campingpladsens 120 fastliggerpladser er for længst solgt.

Nystrup Campings gæster er primært danskere og tyskere. Fordelingen er fifty-fifty.

I august og september er det dog langt flest tyske gæster, der benytter pladsen i kanten af nationalparken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...