NOSTALGI: Kolleger fra det gamle værft mødtes

NYKØBING: Nostalgi og gensynsglæde var der fredag eftermiddag til overflod på Ørodde i Nykøbing, hvor det var lykkedes de to tidligere kolleger, Bent-Ole Kristensen og Poul Verner Christensen at tromme 39 tidligere ansatte på det hedengangne Morsø Skibsværft sammen.

Der blev sendt 47 indbydelser ud. En imponerende procentdel tilmeldte sig, så fredag mødtes ikke færre end 39 tidligere kolleger på den adresse, hvor deres gamle arbejdsplads lå.

Den ene af initiativtagerne, Bent-Ole Kristensen fra Glyngøre, stod i lære til maskinarbejder på Morsø Værft i årene fra 1966 til 1970, og han nød at møde de gamle kolleger fra Søren Larsen & Sønner - Morsø Værft.

- Det var en meget alsidig arbejdsplads, og vi var 45 mand, da jeg arbejdede der, men jeg ved, at antallet sommetider var oppe på 70, fortæller Bent-Ole Kristensen, der i lokalerne, som i dag huser Skaldyrscentret, oven i købet genfandt et for ham helt specielt sted. Nemlig den plet, hvor drejebænken, han i sin tid tog sin svendeprøve på, stod dengang. Men der var flere genkendelige ting undervejs på rundvisningen.

- Ovenpå var meget ændret, men i stueetagen var mange af lokalerne som dengang. Især indgangen og opgangen til kontorerne var akkurat som i 1960’erne, fortæller Bent-Ole Kristensen, og ikke mindst var trappegelænderet det selvsamme som dengang.

Snakken gik lystigt blandt de tidligere kolleger, som om aftenen fredag nød en dejlig middag sammen. Her blev minder genopfrisket og anekdoter genfortalt. Også ledelsen fra Morsø Værft var repræsenteret ved fredagens gensyn, idet Søren Larsens barnebarn, Henrik Rothaus Larsen deltog.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...