klassefest: Karakterbøger og andre minder blev genopfrisket

Mødeprocenten var høj, da 19 tidligere elever for nylig var indkaldt til klassefest for årgang 1968 ved Solbjerg Folke- og Realskole. Kun tre meldte afbud, så hele 16 gamle klassekammerater mødtes på den adresse og i de bygninger i Solbjerg, som dannede ramme om deres realskoletid.

Dagens absolutte højdepunkt var, at to af de tidligere lærere også mødte op.

- Vi gamle elever havde aftalt at mødes på Solbjerg Folke- og Realskole, som jo ikke kunne anvendes som skole i dag, men hvor det gamle lærerværelse er bevaret. Vi fik en stor overraskelse, da to af vores tidligere lærere sad i lærerværelset i egen høje person, fortæller en af klassekammeraterne, Jens Klausen.

Klasselærer og tysklærer Mette Malmstrøm og matematiklærer Jens Arne Jørgensen gav ved deres tilstedeværelse alene deres tidligere elever en glad oplevelse.

- Det var et meget hjerteligt gensyn. Mette Malmstrøm og Jens Arne Jørgensen var meget afholdte lærere, fastslår Jens Klausen.

Efter overraskelsen på lærerværelset, og en spændende rundvisning på skolen af ”Skoleinspektøren” Jens Orla Remer, begav hele klassen og de to lærere sig til Bjergby Gl. Smedje, hvor klassens humørbombe, Jørgen ”Bager” Hansen og hustru Gudrun Hansen inviterede på eftermiddagskaffe og kage.

Det blev til en spændende eftermiddag, hvor der blev grinet, snakket igennem og udvekslet minder, ikke mindst med de to lærere. Klasselæreren Mette Malmstrøm fik sågar forelagt en karakterbog fra 1968, hvori hun havde skrevet et par kommentarer, som Jørgen ”Bager” Hansen nu gerne ville have uddybet eller slettet. Gunhild Bukh have nemlig gemt klassens dimissionstale til lærerne, og den blev læst op igen 51 år senere. Hvorvidt Mette Malmstrøm gik med til at ændre i den aldrende karakterbog melder historien ikke noget om.

Klassen fra Solbjerg Folke- og Realskole har tidligere været samlet i 2008 til 40 års jubilæum, og i 2013 til 45 års dagen. 50 års jubilæet sidste år hengik i glemslen, så der var skruet op for et brag af en klassefest på grund af de nu 51 års jubilæum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...