Det er fjerde år i træk, at Kig Ind Genbrug og Nykøbing Mors Frikirke i Aagade 8 uddeler julekasser til trængte morsingboer, og aldrig tidligere er der indkommet så mange ansøgninger om julehjælp som i år.

Hele 97 ansøgninger er der indløbet, fortæller Birgitte Bundgaard og Poul Henrik Carl fra frikirken i Nykøbing.

Det høje ansøgertal betyder, at en del vil blive skuffede. Der er nemlig ”kun” 30 julekasser at dele ud.

I ansøgningen skal ansøgeren oplyse, hvor mange børn, der er i husstanden - for børn op til 15 år får nemlig en lille julegave i julekassen.

- Vi har fået mange ansøgninger fra nydanskere, hvor nogle har rigtigt mange børn.

Derfor koordinerer vi udvælgelsen med Morsø Kommune, som jo også uddeler julelegater, så flest muligt bliver tilgodeset, forklarer Poul Henrik Carl.

Sammen med hustruen, Birgitte Bundgaard, har han været aktiv i Nykøbing Mors Frikirke siden 2004, og de fortæller samstemmende, at det at være tilknyttet en frikirke er en livsstil.

- Det er meget mere end at gå til gudstjeneste om søndagen. Det er hele vores tilværelse. Vi har meget samvær her i vores lokaler, og vi hjælpes ad med at passe genbrugsbutikken.

Vi spiser sammen en gang om ugen, så kirken er med os hver dag, fortæller Birgitte Bundgaard.

Derfor ligger det også de to meget på sinde at nå ud med hjælp til en god juleaften til flest mulige af de morsingboer, der har behovet.

I julekasserne er der al maden til en traditionel dansk juleaften til en samlet værdi af omkring 700 kroner.

Endnu er julekasserne ikke pakket, for varerne skal være helt friske. Den store uddeling finder sted lørdag 8. december, og for de modtagere, der ønsker det, vil der være julehygge i Aagade 8.

- Men nogen vil helst bare komme og modtage julekassen, og så gå igen. Det er også helt i orden, og af hensyn til den gruppe, sætter vi de 30 kasser ude i vores lokaler bagved, så man helt diskret kan hente kassen, fortæller Birgitte Bundgaard.

Poul Henrik Carl tilføjer, at menigheden i Nykøbing Mors Frikirke efterhånden er næsten international.

- Vi har rigtig mange nydanskere af alle mulige nationaliteter, oplyser han, mens Birgitte Bundgaard indskyder, at hendes mand rundt om er kendt for en stor hjælpsomhed overfor eksempelvis flygtninge og indvandrere i byen.

Der er da også altid kaffe på kanden i lokalerne i genbrugsbutikken, som har åbent fast to gange om ugen, og hvor mange kigger ind udelukkende for selskabs skyld. Det har hverken Birgitte Bundgaard og Poul Henrik Carl eller resten af Nykøbing Mors Frikirke det mindste imod.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...