BLIDSTRUP: Blidstrup Efterskole er i denne uge forvandlet til et minisamfund, hvor eleverne laver produkter, der skal sælges på lørdag.

Overskuddet går til velgørenhed, og i år har skolen fokuseret endnu mere på, at det skal give et godt afkast til de nødlidende.

- Vi har gjort mere ud af selve produktionen. Det vil sige, vi ikke har en bank og et eventfirma, som vi ellers plejer at have, men nogle flere værksteder, der kan bidrage til at samle penge ind, siger Iben Have, PR medarbejder på Blidstrup Efterskole.

På lørdag er der tombola, og den er populær blandt de besøgende på skolen. Personer og butikker donerer mange præmier.

- Det er det helt store højdepunkt. Der er så mange, der i hvert fald skal have et lod, da vi typisk har så mange præmier, at der næsten er sikker gevinst ved at købe nogle, siger Iben Have.

Nogle af værkstederne er indenfor, og her har stemningen af jul spredt sig. Julemusik bliver spillet, mens fem piger sidder og laver juledekorationer i form af kalenderlys og kranse. Henriette Hansen er glad for arrangementet.

- Vi hygger os med det, og det er dejligt, at det også kan gøre, at dem, som har det svært, får et bedre liv, siger Henriette Hansen, mens forstander Karsten Madsen kommer med pebernødder og brunkager til de fingernemme arbejdere.

Rummet er fyldt med piger, mens drengene arbejder ved værkstederne udenfor. Fem drenge står i lokalet for træsløjd, og tre af dem er i gang med at lave et rensdyr. Der står også et rensdyr hos dem, men det er for lille.

- Vi er i gang med at lave et kæmpe rensdyr til julepynt. Vi syntes, det er for kedeligt med de små, siger Sylvester Hanghøj.

Drengene har lavet hovedet, men endnu mangler de kroppen. En af drengene er glad for at slippe for skolen.

- Det er dejligt, man kan bruge hænderne, og at det ikke er en normal skoleuge, siger Asger Smed.

Resten af drengene er ved at lave produkter af jern i et andet lokale, hvor tonerne fra ”Volvo B18-210” lyder. Iben Have håber, at eleverne har fået noget ud af et tema ugen.

- Det kan forhåbentlig give en indsigt i, hvor store problemer de kan have i andre lande, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...