Fernisering: Sten, fotos og træting

Når der på søndag er fernisering på Strømpehusets forårsudstilling bliver der rig mulighed for at opleve et udpluk af lokal kreativitet og dygtighed. Som altid er udstillerne nemlig lokale, og effekterne spænder vidt.

- Overskriften på vores forårsudstilling er ”fotos og sten”, fortæller Steen Klærke fra Strømpehusets Venner, og det er fem lokale udstillere, der leverer tingene til det legendariske hus i Øster Assels.

Sonja Poulsen fra Vils har i mange år samlet forstenede søpindsvin, og hun udstiller et nøje udvalgt udpluk af disse i forskellig udseende.

Anker Svendsen fra Vester Assels har i sine sysler udgangspunkt i strandsten, som han sliber, og blandt andet laver de fineste smykker af.

Næste i rækken er ikke helt lokal, idet Mette Follin Garp er fra Kjellerup, men til gengæld udfører hun en helt speciel malingteknik på såvel natursten som støbte cementsten, kaldet prikmaling. I stedet for penselstrøg maler hun motiverne ved hjælp af tusindvis af små prikker.

Margrethe Hansen fra Nykøbing, der for nylig vandt frivillighedsprisen på Mors, viser fotografier af landskaber, blomster og insekter.

Fotografier kommer der i den grad også fra den femte udstiller, nemlig Poul Erik Bilstrup, Morsø Folkeblads mangeårige tidligere pressefotograf.

Poul Erik Bilstrup udstiller nogle af sine smukke naturbilleder fra Mors, og så har han også trædrejningsting med på udstillingen.

Blandt andet har Poul Erik Bilstrup kreeret en ting, der - ligeså snart strikkere og hæklere får nys om den - måske vil vise sig helt uundværlig fremover. Nemlig en garnholder. En kreation, der gør, at man slipper for en garnnøgle, der roder rundt og falder ned. Garnnøglen sidder fast på garnholderen, og man trækker nemt og ordentligt garn fri, efterhånden som det skal bruges.

Derudover har fritidstrædrejeren også lavet kuglepenne og stiftsblyanter i forskellige træsorter.

- Vi glæder os meget til forårsudstillingen, som ligesom de andre årstiders udstillinger vil vare i tre måneder, siger Steen Klærke, der tilføjer, at de fleste udstillede ting selvfølgelig kan købes af publikum, og at butikken i Strømpehuset som altid er åben.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...