Klimaforandringerne er på dagsordenen i verdenspressen hver eneste dag for tiden, og det er der sandsynligvis gode grunde til. Blandt andet undres mange af os også her i landet over den manglende vinter, og det tidlige forår.

Folkekirkens Nødhjælp samler i sin landsindsamling i år ind til klimaløsninger. Slet og ret.

Således vil der også på Mors være indsamlere, der søndag 10. marts vil banke og ringe på dørene og bede om en skærv.

Connie Hedegaard, tidligere konservativ minister og nu bestyrelsesformand i den grønne tænketank Concito, har med egne øjne set, hvordan verdens fattigste dagligt lever med klimaforandringernes konsekvenser.

- Når man står hos en fattig bonde i Etiopien, som fortæller, at klimaforandringerne for ham er forskellen på ét eller to måltider om dagen, så tænker man: ’Hvis ikke vi, som er så privilegerede, skal være med til at løse det her, hvem er det så, vi skal kræve det af? siger hun i en pressemeddelelse.

Pengene fra årets indsamling bruges blandt andet på at anlægge diger, dæmninger og opsamlingssøer, der kan forhindre oversvømmelser. På træplantning og tørkeresistente afgrøder som quinoa og sukkerrør. Samt på vandingsanlæg og pumper, der kan sikre folk rent drikkevand.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder med klimaløsninger i 19 lande. Et af dem er Nepal, hvor temperaturerne stiger, så afsmeltning af isen på Himalaya sker hurtigere og hurtigere. Samtidig er monsunregnen blevet kortere og kraftigere. Det betyder voldsomme oversvømmelser, der ødelægger fattige småbønders rismarker.

I Nepal er tusindvis af familier allerede blevet nødt til at forlade deres hjem, fordi landsbyerne er skyllet væk.

Hvis man vil være med til at hjælpe dem, der er hårdest ramt af klimaudfordringerne, kan der ske kontakt til den lokale indsamlingsleder, som er Anita Munkholm Sørensen, Kirkecentret i Nykøbing. Man kan også møde op i kirkecenteret, Kirkegade 2 i Nykøbing på dagen. Indsamlingen er kl. 11 - 13.

For alle indsamlere vil der være forfriskninger efter turen, ligesom der også er små gaver og en konkurrence som tak for indsatsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...