Der er tale om gæstespillet ”Sisyphus Ascending” fra teatret Glimt

NYKØBING: Torsdag aften 3. oktober inviterer Limfjordsteatret til den første forestilling - bortset fra aktiviteterne i den officielle indvielsesweekend - i det ny teaterhus på Limfjordsvej i Nykøbing. Samtidig tager teatret hul på næste sæson.

Man lægger ud med en akrobatisk, halsbrækkende nycirkusforestilling - et gæstespil fra teatret Glimt, ”Sisyphus Ascending”, som bygger på den kendte græske myte om Sisyfos, som blev dømt til for alvor at skulle rulle en stor sten op ad et bjerg, og hver gang han næsten når toppen, ruller stenen fra ham og ned, så ham må begynde forfra.

Forestillingen er rykket fra det antikke Grækenland til et nutidigt kontorlandskab, hvor dokumentmapperne tårner sig op i en gigantisk bogreol, mens skrivebordet bugner af papirer i ukontrollable bunker. Her skal publikum opleve den moderne Sisyfos, der iført sit pæne jakkesæt forsøger at bringe orden på kontoret og i papirerne - og hans dristige forsøg på at bryde ud af livets evindelige gentagelser.

Det er ikke tilfældigt, at netop teatret Glimt skal skyde den første sæson i det ny teaterhus i gang, siger teaterleder Gitta Malling:

- Vi havde et fantastisk samarbejde i 2017 om forestillingen ”Rammer”, som sikrede os en reumert, så vi syntes, det var en oplagt anledning til at invitere dem tilbage.

Glimter kendt for sine meget fysiske forestillinger, og ”Sisyphus Ascending” med Lars Gregersen som den prøvede kontormand har fået flotte anmeldelser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...