Omkring 100 var mødt frem til ferniseringen på værker af 47 kunstnere

Lørdag 5. oktober var der fernisering hos Kulturekspressen i Ideal Combis lokaler på Nr. Alle 39 i Hurup, hvor 47 kunstnere og kunsthåndværkere udstiller deres værker.

Endvidere medvirkede Marius Kristensens Trio med hyggmusik.

Ferniseringen var kl. 14 hvor formanden for Kulturekspressen, Grete Johansen bød alle velkommen, og bl.a. fortalte at det er den 24. udstilling i kunstforeningens historie.

Taleren i år var journalist Villy Dall.

Han startede med at sige at når man nu ikke har kunnet få kulturminister Joy Mogensen her over for at holde talen, da hun er gået på barsel, så har man spurgt mig, og det gør jeg gerne - mere eller mindre på ministerens vegne.

Herefter var Villy Dall inde på flere ting vedr. Joy Mogensen hvor hun i sommer var på rundtur til forskellige kulturinstitutioner i Danmark.

Der sagde hun til Sjællandske Medier at når der er så mange kulturelle aktiviteter i Næstved, så er det de frivilliges indsats, man kan takke for det, ligesom hun roste det frivillige samarbejde mellem mange forskellige institutioner og foreninger i byen og kommunen: ”På den måde bliver 2 og 2 nogle gange både 5,6 og 7”, sagde Joy Mogensen.

Villy Dall var inde på mange interessante ting i forbindelse med kunst og kultur som f.eks. den begejstring, Bertel Haarder lagde for dagen da han som kulturminister i 2015 var i Agger for at åbne den første skulpturfestival på og ved høfde 90.

Bertel Haarders begejstring gik bl.a. på engagementet fra de lokale ildsjæle, det enorme udbud af kunst festivalen bød på. Naturligvis også det yderst beskedne budget man klarede sig med - helt uden statstilskud, som ministeren bemærkede.

Der har været udstillet i butikkernes udstillingsvinduer og senere kom ideen til at lave en central udstilling i Uddannelsescentret med et kunstværk fra hver udstillende kunstner hos Gerda Pedersen og Inger Stauersbøl. Udstillingen har også været i Doverodde Købmandsgård, men de seneste tid har den været, og er i Ideal Combis lokaler på Nr. Alle 39.

Ved samme lejlighed blev årets kunstner udråbt. Det blev Deborah Damgaard Hansen.

Som sædvanlig mødte mange op for at deltage i ferniseringen hvor der blev serveret Sydthyvin og snacks.

Omkring 100 havde lagt vejen forbi.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...