arbejdsglæde: 40 års jubilar i Nykøbing

Om en måneds tid er det 41 år siden, Jytte Højgaard første gang satte sin fod i Matas-butikken i Nykøbing, der dengang hed Materealisten. 1. August er det 40 år siden, hun blev ansat der.

Den purunge Jytte Højgaard valgte i 9. klasse at komme i erhvervspraktik i Materealisten, og den ene uge resulterede i, at hun den følgende december blev julehjælp i butikken, og at hun 1. august 1979 startede i lære der.

- Svenning Pilgaard ville egentlig have haft en dreng som lærling, men han fik mig, smiler Jytte Højgaard, der alle årene har været rigtig glad for sit arbejde. Så glad, at tanken om at søge andre udfordringer, ikke har strejfet hende.

- Jeg kan ikke huske, hvad det var, der fik mig til at ville i praktik herinde. Men det har nok været noget med kunder og handel og liv, fortæller jubilaren, der var udlært materealist i 1982.

Uddannelsen kom i hus efter tre år med skolegang på handelsskolen hver tirsdag og onsdag, læretid i butikken ugens øvrige dage og lektielæsning om aftenen.

Jytte Højgaard beskriver, at ikke to arbejdsdage er ens. Udover ekspedition af kunder skal der pakkes varer ud og sættes på plads, ligesom det også er personalet selv, der sørger for rengøring af butikken på Lilletorv. Derudover kommer der stadig sælgere med varer, der skal kigges på og tages stilling til.

Sammenholdet i den lokale Matas er tydeligvis stort, og det er ikke første gang, redaktionen kan skrive om en jubilar.

Således havde kollegaen Inge Nielsen 30 års jubilæum i 2018.

2018 blev også året, hvor Matas mistede sin mangeårige butikschef Berit Vester, der i år ville have kunnet fejre 43 års jubilæum i Matas.

- Det var et hårdt slag for os, beskriver en bevæget Jytte Højgaard, der viser en collage i opholdsrummet frem, som viser, at den afholdte kollega stadig er med. Collagen rummer mange billeder af Berit Vester, og ugeavisartiklen om hendes 40 års jubilæum er også sat i ramme.

I dag gælder det Jytte Højgaards eget 40 års jubilæum, og hun lover på selve dagen flotte rabatter på udvalgte varer til kunderne.

Hun festligholder også sit flotte jubilæum ved at invitere til fest i Glyngøre Selskabslokaler med 120 indbudte gæster. Deriblandt selvfølgelig både nuværende og tidligere kolleger i Matas.

Men først og fremmest passer Jytte Højgaard sit arbejde, som hun har gjort det i nu 40 år, deraf de seneste 15 som ansvarlig for hele helsekostafdelingen i Matas.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...