Om hvad der kan ske på en blind villavej, når en ny familie flytter ind - med hanhund

THISTED: Thy Teater inviterer mandag aften 27. januar i teaterhuset på Frederikstorv i Thisted til forestillingen ”Nabokrig”, som er en komedie med Farshad Kholghi, der er produceret af Louise Schouw Teater med Louise Schouw som instruktørkonsulent. Det er en tankevækkende, vanvittig og helt igennem realistisk komedie om nabokrig på en bild vej, siger teaterchef Niels Vendius, Thy Teater.

Den pensionerede skoleleder Svend og hans kone Irene har boet i et rækkehus på en bild vej i over 30 år, hvor beboerne har gjort den blinde vej til en vej med snorlige hække og velorganiserede haver. En dag flytter den alternative behandler Ib og hans clairvoyante kone Zana (tidligere Trine) samt hunden Charlie ind i huset ved siden af, og som pligtopfyldende naboer møder Svend og Irene op for at byde dem velkommen.

De har medbragt gaver - hjemmelavet æblesnaps af æbler fra eget æbletræ samt et indrammet eksemplar af ejerforeningens vedtægter. De ny naboer skåler og ønsker hinanden et godt naboskab. En række hændelser får dog æblesnapsen og det gode naboskab til at fryse til is. Zana klipper den snorlige hæk i skellet til en række fabeldyr, haven bliver brugt til Ibs alternative nøgenbehandlinger, og en længerevarende renovering med larmende, polske håndværkere får freden på den blinde vej til at forsvinde. Men dråben, der for alvor får bægeret til at flyde over, er, da Charlie befrugter Svend og Irenes lille puddel. Så er der nabokrig ...

Farshad Khologhi jonglerer som eneste medvirkende med utallige arketyper fra danskernes hverdag, når han blander humor og alvor. Komedien bliver ledsaget af nykomponeret underlægningsmusik, fortæller Niels Vendius.

Se nærmere på teatrets hjemmeside: www.thyteater.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...