Det anses for at være Kriminalforsorgens mest resocialiserende projekt

NYKØBING: Lørdag aften 23. november får Nykøbing Mors Kirke besøg af Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel, fortæller organist og kantor Birgitte Bonde.

Fangekoret består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som er fortsat med at synge efter løsladelsen. Korleder igennem 22 år, Louise Adrian, synger med indsatte i fem fængsler, og koret optræder rundt i de danske kirker.

I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de 2004 udgav en cd, fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret uden for murene, og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed. De seneste 12 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt omkring i hele Danmark, og der er lange ventelister på deres optræden.

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet, samt information om korets virke og livet bag murene:

- Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger, fortæller Birgitte Bonde.

Fangekoret har overdraget 145.000 kr .til Børnetelefonen under Børns Vilkår som overskud fra salget af deres cd’er. Fangekoret har og været med til at starte Café Exit, som hjælper tidligere indsatte efter løsladelsen. Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt.

Louise Adrian har fået flere priser for hendes arbejde med Fangekoret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...