Galleri: Maleri, keramik og skulpturer udgør en del af udstillingen i Jebjerg

Kjerrmanfamilien præsenterer fra 29. august en alsidig og omfattende udstilling på Galleri 2132 i Jebjerg. Her vil også være helt nye værker imellem. Udstillingen vil bestå af maleri, keramik og skulpturer i bronze, gips, jesmonite og stentøj

Tine Hecht-Pedersen og Pontus Kjerrman har jævnligt udstillet sammen. Sønnen Emil har arbejdet ved faderen som gipsafstøber og udstillet diverse steder. Nu samles alle tre for første gang i en udstilling. Udstillingen viser i høj grad de tre kunstneres forskelligheder, men også samspil og påvirkning.

Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen har begge en lang kunstnerisk karriere med deltagelse i solo- og gruppeudstillinger. De har også i de senere år lavet en del fællesværker og udstillinger, hvor Tines smukke og sanselige keramik suppleres med Pontus’s fabeldyr i spændende samspil. Det kan både være i skåle, kurve og sågar som bære- og sidestøtter til bænke.

Sønnen Emil på 28 er i sagens natur et mere ubeskrevet blad, men Emil har allerede haft en soloudstilling og deltaget i gruppeudstillinger inkl. Kunstnernes Efterårsudstilling i Den Frie udstillingsbygning, København. Emils materiale er maleri på træ, lærred og sågar gummi.

Man mærker en gensidig påvirkning, der er næret af livet i familiens bolig i Lyngby, der også rummer værksted med ovne og atelier. Inspirationen holder sig, selv om sønnen er flyttet hjemmefra, og i øvrigt netop begyndt uddannelse ved Bergen Kunstakademi i Norge. Uddannelse er nøgleord for de tre, Pontus er for nylig gået på pension efter omkring 40 års ansættelse ved Kunstakademiets Billedhuggerskole med speciale i støbning, hvor han er en af Danmarks førende. Pontus Kjerman har også til for kort tid siden været del af kunstnersammenslutningen Corners ledelsesgruppe. Han og andre repræsentanter for Corner, bl.a. Kirsten Klein har flere gange udstillet ved Kulturmødet, især med store rumudsmykninger i rundkørslen ved Gasværksvej. Tine har en lang karriere som underviser og leder af workshops, oftest med børn som målgruppe.

- Alle tre har et stort udsyn. Det har givet sig udtryk i rejser til fjerne steder som Kina og Mongoliet, men også Tyrkiet, og udstillingsåbningen er lagt mellem rejser til Færøerne og Kina, mens sønnen bruger tiden til at dygtiggøre sig i Norge, siger Niels Otto Degn, Galleri 2132 i en pressemeddelelse.

Galleri 2132 er placeret i Jebjerg i Salling mellem Skive og Nykøbing Mors. Der vises samtidskunst af høj kvalitet af professionelle kunstnere og gerne unge, der er på vej. Galleriet har tidligere præsenteret nogle værker af Pontus som led i udstillinger med andre kunstnere, mens det er første gang, at der vises værker af Tine Hecht-Pedersen og Emil Kjerrman.

Den nye udstilling vil være åben frem til 19. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...