Tre danmarksmesterskaber er også med i år, nemlig DM i østersåbning, DM i champagnesabling og DM i østersgastronomi, når Østers- og Muslingepremieren løber af stabeleren i weekenden 11.-13. oktober

NYKØBING: Michelin, Årets Kok 2019 og Kokkelandsholdet er alle repræsenteret, når danmarksmesterskabet i østersgastronomi for anden gang afvikles lørdag 12. oktober 2019 i Nykøbing Mors. Det sker under Østers- og Muslingepremieren, som holdes i dagene 11.-13. oktober, fremgår det af en pressemeddelelse fra Morsø Kommune.

Med i konkurrencen er også Nørre Vosborg ved Vemb, der stiller med Niklas Guldbrandt Ormstrup som hoveddeltager og med Niklas Majland og Benjamin Hansreden som hjælpere. Det er første gang Nørre Vosborg deltager i DM i østersgastronomi. Jakob Jensbye fra Anlægspavillionen i Holstebro deltager med Jesper Madsen som hjælper - Jensby er en del af Kokkelandsholdet. Fra Tambohus Kro kommer Henriette Bæk Laursen, der får hjælp af Frederik Havn fra Sandgaarden i Søndervig. Dertil er morsingboen Mette Dahlgaard fra Restaurant Gemyse på Nimb i København også blandt deltagerne i lighed med Daniel Justesen fra Limfjordens Hus i Glyngøre. Årets Kok 2019 Kristoffer Ringsing fra restaurant B-Spis i Næstved har også meldt sig klar, og det samme har den tidligere coach og holdkaptajn for Kokkelandsholdet Nicolas Min Jørgensen.

Formand for dommerkomiteen, der bl.a. tæller Michelin-kokke, bliver Per Mandrup, der er landets mest anerkendte dommer ved internationale kokkekonkurrencer.

Der er flere lokale DM-deltagere til østersåbning og champagnesabling. DM i Østersgastronomi afvikles samme dag som DM i Østersåbning, der i år har 25-års-jubilæum samt DM i champagnesabling, der afvikles for 10. gang. Den regerende og ottedobbelt danmarksmester Jesper Knudsen stiller op - oven på en flot syvende plads ved VM i østersåbning i Galway i Irland. Han skal bl.a. op mod Henrik Axelsen, Aarhus Tech, der har givet ham kamp til stregen de seneste to år. Men også Mark Warren og Thomas Linde Dideriksen fra Lego i Billund samt Nick Anker Shiøler Laursen fra Silkeborg er blandt deltagerne.

Hos juniorerne stiller Danni Jakobsen fra Yutaka Sushi Bar i Herning op og skal dyste mod bl.a. Freja Skov Larsen fra Sdr. Omme Kro, Jesper Madsen fra Anlægspavillionen i Holstebro, Meklas Majlandt fra Værftet i Struer og Mads Andersen fra Nørre Vosborg.

Ved DM i champagnesabling sabler sidste års vinder Nick Anker Shøler Laursen fra Silkeborg mod blandt andre Susanne Hvam Sørensen fra Hotel Thinggaard i Hurup Thy, Sonni Jakobsen fra Ruths Hotel i Skagen, Charlotte Heiselberg fra T. Tholstrup Catering i København og Nils Ulrik Egum fra ISS, København.

- Jeg tør godt love, at det bliver en benhård dyst om hæder og ære, når de tre mesterskaber løber af stablen. Det her lineup af fabelagtige kokke til DM i østersgastronomi kommer stensikkert til at give publikum nogle fantastiske oplevelser på dagen, hvor også publikum får lov til at smage nogle af de mange spændende retter, kokkene sender op til dommerpanelet, fortæller Anders Heegaard, der er vicepræsident i Kokkeforeningen Danmark og ansvarlig for konkurrencen, i pressemeddelelsen.

Hos Morsø Kommune glæder man sig over kæmpeinteressen fra hele landet:

- Mors er stolt over at være vært for danmarksmesterskaberne, og det er med til at understrege Nykøbing Mors’ status som Danmarks skaldyrshovedstad. Vi glæder os over, at så mange kokke og tjenere fra øverste hylde fra hele landet kommer til Østers- og Muslingepremieren, som samtidig er med til at sætte Mors på danmarkskortet, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i pressemeddelelsen.

Man kan læse mere om hele arrangement ved Østers- & Muslingepremieren på hjemmesuiden: www.skaldyrshovedstad.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...