Når man som støtte- og kontaktperson i Morsø Kommune kommer rundt til de forskellige hjem på øen, der det meget forskelligartede behov, der stødes på. I december har Jonna Thingvad været rundt med mad- og godteposer til omkring 70 mennesker her på øen, men det er ikke udelukkende håndgribelige ting som mad, der kan være brug for.

Røde Kors Mors har givet en pæn portion af sit overskud fra salg i genbrugsbutikkerne til Morsø Kommune at fordele via Jonna Thingvad, og nogle af midlerne bruges også til oplevelser.

- Jeg har sommetider nogen med på en tur ned i byen til By Night, så vi sammen kan sidde og nyde en sodavand. Andre har brug for en varm jakke i den kolde vinter. Pengene fra Røde Kors bruges til både køb af sodavand og varm jakke, fortæller Jonna Thingvad taknemmeligt og uddyber: Jeg udfører den aktive del for de penge, Røde Kors giver.

Den varme frakke bliver naturligvis købt i Røde Kors’ genbrugsbutik.

Visse ting kan imidlertid ikke købes for penge. Penge skal der dog stadig til, eksempelvis til transport.

En oplevelse, Jonna Thingvad har givet en af sine brugere, er så smuk og så lokalt forankret, at Ugeavisen fortæller den i denne første udgave i det nye år.

Jonna Thingvad fortæller: - På et tidspunkt ville en af mine brugere gerne til Hanstholm og bede en bøn for vores tidligere borgmester. (Egon Pleidrup, red.) Så kørte jeg hende derop, og det betød meget for hende. Den slags kan jeg gøre takket være midlerne fra eksempelvis Røde Kors. En god gerning, der gør en forskel for den enkelte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...