Når der lørdag den 6. april åbnes op for en ny lokal model-messe i Durup Hallen, er der ikke catwalk på programmet. Modellerne er nemlig miniatureudgaver fra dagligdagen: Modeltog, modelfly, modeltraktorer, dukkehuse og meget andet. Idémand og model-entusiast Per Dalstrup forklarer om baggrunden for model-messen:

- Jeg har selv været med på nogle af de store model-messer andre steder i landet. Og der er en meget stor interesse for at se de mange modeller. Interessen er så stor, at en stand på de største messer koster et par tusinde kroner for udstillerne.

Han forklarer videre, at han også oplever stigende interesse for sine egne modeltraktorer. Derfor har han et stykke tid gået med ideen om selv at tage initiativ til en lokal model-messe.

- Jeg vil helst have messen til Durup-egnen, hvor jeg bor og driver min virksomhed. Derfor er jeg glad for, at mine kolleger i Borger- og Erhvervsforeningen støtter op om ideen, fortæller Per Dalstrup.

Han henviser til bestyrelsen i Durup Borger- og Erhvervsforening, som han også selv er en del af. Formanden for foreningen, Thomas Rosenkrands, supplerer:

- Lokalsamfund som Durup er helt afhængige af, at lokale ildsjæle har lyst til at skabe aktiviteter og liv. Og da Durup Sparekasse Fondene samtidig var positive overfor at bidrage til messens gennemførelse, var det bare om at slå til, da Per kom med sin idé.

Durup Borger- og Erhvervsforening håber at kunne samle 500 besøgende allerede det første år. Herefter er ambitionen at afholde messen hvert andet år, nemlig de år, hvor der ikke afholdes forårsmesse samme sted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...