Peter Spillemand og solist Pia Jacobsen besøger Flade Kirke

FLADE: Der er tale om en aften med og om Jeppe Aakjær (1866-1930), når Mors Rok torsdag aften 9. januar kommer til Flade Kirke. Mors Rok består af Peter Spillemand, altså spillemand Peter Thomsen fra Hinnerup, og solist Pia Jacobsen, der studerer på teaterskolen i Odense. Hun synger både solo og sammen med Peter Spillemand. Der bliver også fællessang.

Peter Spillemand, der spiller både guitar og mundharpe, er en stor kender af Jeppe Aakjær og fortæller om digterens liv samt de utallige sange og digte, han nåede at skrive. Naturligvis er han medlem af Aakjærs Venner, der holder til i digterhjemsmuseet Jenle i Salling, men selv om han har fået stort kendskab til digterværket, har han dog endnu ikke nået at læse alle Aakjærs bøger.

Når duoen optræder, er baggrundskulissen et stort lagen, der er dekoreret af en teatermaler med motiver fra Aakjærs sange. Duoens navn stammer fra sangen ”Spurven sidder stum bag kvist”, hvor ”mors rok” optræder i et af versene.

Digteren var en stærk stemme i sin samtid og en kilde til inspiration for eftertiden. Han kæmpede for fred, naturen og hvordan den beskyttes. Desuden lå politisk og åndelig frigørelse, social retfærdighed ham meget på sinde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...