Mette Damiri og Nikolai Seidelin Banke fortæller om deres baggrund og visioner for højskolen i Flade til august

NYKØBING: Tirsdag aften 19. november inviterer Nykøbing Mors Højskoleforening til foredrag i kirkecentret i Nykøbing med Mette Damiri og Nikolai Seidelin Banke under overskriften ”Rejsen til Mors - til Højskolen Mors”. Forstanderparret for den kommende højskole i Flade, der starter i august 2020, inviterer denne aften publikum backstage til farverige fortællinger om deres vej til Mors og til et indblik i visionerne for den kommende højskole - tilsat musikalske indslag, da parret i en del år også har lavet musik sammen, fortæller Svend Erik Primdahl fra højskoleforeningen.

For tre år siden boede parret i Frascati - en mindre by syd for Rom, som er mest kendt for sine hvidvine. Mette Damiri tog en master i ledelse og kulturmanagement på Rome Business School, og Nikolai Seidelin Banke havde fået penge til at skrive en artikel og musik og dannelse. De var i færd med at indspille deres debutalbum i et stort musikstudie i Rom og var i øvrigt en del af den lokale sangskriverscene, ligesom han spillede ved koncerter i hele Italien som trommeslager.

Da Mette Damiri i foråret 2017 blev leder af Thy Sangskole, flyttede familien fra Italien til Thisted, hvor Nikolai Seidelin Banke blev projektleder i Kulturrummet under kommunens kulturforvaltning. Ankommet til Thisted hørte de jungletrommer melde om et højskoleprojekt i grundtvig-koldsk tradition på Mors i de bygninger, der tidligere rummede ”Villa Villekulla” i Flade.

Nikolaj Seidelin Banke har dybe rødder i højskoleverdenen, opvokset på Vestjyllands Højskole og i mange år højskolelærer, bl.a. på Rødding Højskole, hvor Mette Damiri også underviste.

I en pressemeddelelse siger det kommende højskoleforstanderpar, at højskolen ”skal være et mødested, hvor højskoleelever og kursister føler, at der sker noget relevant og vigtigt. Man skal forlade stedet oplivet og inspireret. Man skal få viden og praktisk kunnen og opleve at være i en sammenhæng, hvor man ikke er ligegyldig. Højskolen skal være et sted, hvor man får sat tilværelsen i historisk perspektiv. Det skal være et sted, hvor man forholder sig til sin samtid, og være et fristed, hvor man kan eksperimentere og drømme om det mulige og umulige”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...