Jeg lærte efterhånden at forberede mig på selvhadet og sørgede for at have et lager af vin parat, så jeg kunne bedøve mig, når jeg kom hjem.

Sådan lyder en enkelt sætning i bogen ”Et hyggeligt lille problem? En gardin-alkoholikers historie”, som Bog & Idé i Nykøbing torsdag eftermiddag den 14. marts har bogsignering på.

Kristine Frøkjær er forfatteren bag. Hun er født og opvokset i Thy, og giver i sin hudløst ærlige bog et næsten smertende indblik i, hvordan hendes liv formede sig i de mange år, hvor hun havde en helt speciel kæreste i vinkartonen.

En kæreste, som hun på et tidspunkt magtede at vise porten, og ikke siden har så meget som flirtet med.

- Hvad nu hvis jeg havde ladet være med at flytte fra Thy? Hvad nu hvis jeg ikke havde været så følsom?

Jeg stiller ofte mig selv de spørgsmål, men det er uden bitterhed, fastslår Kristine Frøkjær, som blandt andet er billedkunstner, sangskriver, selskabsmusiker og skribent.

Hun har skrevet bogen for at give håb til de, der måtte føle sig ligeså håbløst fanget i alkoholens tag, som hun i mange år gjorde. For at vise, at der er håb.

Løsningen for Kristine Frøkjær viste sig at være AA, Anonyme Alkoholikere, men vejen dertil har været lang og fyldt med personlige pinsler for den lokale forfatter, som i bogen fortæller, at hun til selskaber oftest kun drak ganske lidt alkohol, fordi hun kun længtes efter at komme hjem og drikke i sit eget selskab.

”Nytårsaften drak jeg mig beruset hele natten. Om eftermiddagen nytårsdag klokken halv fire sad jeg og græd og var bange, fordi jeg var nødt til at køre på arbejde i bil, og var usikker på, om jeg havde promiller i blodet endnu. Jeg nåede frem i god behold. Ingen kommenterede min tilstand. Da jeg var kommet hjem igen fejrede jeg det med ”kun en flaske hvidvin”. Efter min vurdering dengang var det næsten ikke at drikke, for der var jo meget mere indhold i en papkarton”.

Bogen er velskrevet og personlig, og umulig at lægge fra sig, når man er begyndt at læse. Den giver et præcist indblik i en mangeårig kamp, der heldigvis lykkedes.

Ved bogsigneringen i Bog & Idé i Nykøbing vil der være musikalsk underholdning ved forfatteren selv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...