14 tv-udsendelser blev det til fra de fjerneste egne af alle otte nordiske lande

NYKØBING: Det bliver en tur Norden rundt, når tv-journalist og -producerer Kai Hartmeyer, Stenbjerg, der bl.a. er kendt fra TV Midt-Vest, tirsdag aften 5. november fortæller i Nykøbing Mors Højskoleforening i kirkecentret om programserien ”Norden rundt i 80 dage”, som han producerede for TV Midt-Vest sammen med sin kone Inge, da de tog på jagt til fjerne egne i alle nordiske lande efter ”den nordiske sjæl”. Det koster 50 kr., inklusive kaffe med brød.

I alt 14 programmer kom der ud af Kai Hartmeyers inspiration fra den franske 1800-talsforfatter Jules Verne. Inge og Kai Hartmeyer rapporterede fra Grønland, Island, Færøerne og Norge i nordvest over Finland i øst samt Åland og Sverige i det skandinaviske centrum til Danmark, der er forankret på kontinentet på en helt anden måde end de øvrige syv lande.

- Det var en rejse, hvor vi benyttede os af så mange forskellige befordringsmidler som muligt. Og vi kom virkelig ud i hjørnerne, bl.a. var vi på et polarkrydstogt med det gode skib ”Nordstjernen” omkring Svalbard, hvor guiderne bar våben, klar til at skyde, hvis vi skulle møde en aggressiv isbjørn, fortæller Kai Hartmeyer i en pressemeddelelse. Han fortæller og viser klip fra de 14 udsendelser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...