Ørding Friskole modtog på første skoledag, 13. august, sin nye udenlandske hjælpelærer. Hun hedder Gabriela Novoa og kommer fra Colombia, og skal arbejde 30 timer om ugen i Ørding, fordelt på skole og skolefritidsordning. Hun vil skulle følge Hanne og Simon Ward på skoleskemaet, og hun vil hovedsageligt skulle være med i undervisningen i engelsk, billedkunst og natur.

- Vi glæder os meget til at lære Gabriela at kende, siger Hanne Have Ward, der er leder af Ørding Friskole.

Her lægger man meget vægt på aktiv sprogundervisning, der giver motiverede og læselystne elever. Eleverne har fra nulte til tredje klasse tre engelsktimer om ugen, de to af timerne med fokus på æstetiske læreprocesser. Fra fjerde klasse startes der på tysk.

Gabriela skal bo i lokalområdet og være tilknyttet Conny og Henrik Lykkegaard i Ljørslev, da Conny Lykkegaard arbejder i skolefritidsordningen. Desuden kender Gabriela også Finn og Anna Kortegaard fra Ørding, der i mange år har været aktive i AFS, ligesom hun også kender den lokale sognepræst Steen Sunesen.

- Vi glæder os til at få det engelske sprog ind som en naturlighed for børnene på skolen, og vi glæder os til at vise Gabriela dansk kultur og dansk skolegang, fastslår Hanne Have Ward.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...