Hele verden fejrer 6. april glæden ved cirkus på ”Social Circus Day” og begivenheden markeres også på Cirkusfabrikken ved Skive.

Her skrives indledningen...

- I Danmark har vi i dag 28 cirkusklubber rundt i hele landet, hvor børn går til cirkus. Her oplever vi, hvor samlende og social en aktivitet, cirkus er. Det er det samvær og den glæde børnene oplever sammen, vi fejrer til ’Social Circus Day’, fortæller Betina Kæseler fra Danske Ungdoms- og Børneartisters Landsforening. På Cirkusfabrikken i Salling åbnes dørene for alle, der har lyst til at være med til at prøve kræfter med cirkustræning, og så kan man selvfølgelig få lov til at vise, hvad man har lært i løbet af dagen i aftenens forestilling.

- Selvfølgelig er vi klar på at fejre ’Social Cirkus Day’ her på Cirkusfabrikken. Det er da sjovt at vide, at der samtidig mange andre steder i verden trænes og vises cirkus for folk, der måske endnu ikke har oplevet samme glæde ved cirkus. Jeg håber, at rigtig mange børn og voksne vil kigge forbi Cirkusfabrikken på dagen og være med til at fejre samværet ved cirkus, siger Einar Trie fra Cirkusfabrikken.

Han kan i øvrigt oplyse, at interessen for at gå i cirkus i Danmark er steget markant de seneste år, da landsforeningen DUBAL har åbnet 14 nye cirkusklubber rundt i hele Danmark, hvormed mange tusinde børn fået mulighed for at gå til cirkus i deres nærmiljø.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...