De fleste butiksejere tager det med en vis ophøjet ro, mens Preben Laustsen fra Prebens Vinhandel frygter et decideret lukningspåbud

NYKØBING: Gågaden i Nykøbing er så at sige tom denne tirsdag 17. marts.

Der færdes ikke mange mennesker, men butikkerne holder åbent som normal. Alt dette skyldes covid-19.

Da avisen kiggede forbi, var det så at sige det samme, der blev sagt i alle butikker. Ikke mange mennesker havde lagt vejen forbi for at købe ind.

I Shoppen siger indehaver Conni Pedersen, at man har tage alle de forholdsregler, der er mulig og lytter til alt, der kommer i medierne:

- Vi er på forkant med alt så som håndsprit, afspritning af diske, håndtag o.s.v. Desuden er vi meget påpasselige med, at der bliver holdt en behørig afstand mellem kunder og personale. Men vi kan bestemt godt se, at der er meget stille i butikken og gaden, siger Conni Pedersen.

I Nif Nif er det samme. Indehaver Helle Lynggaard fortæller, at alt personale er sendt hjem, og hunpasser selv butikken. I denne tid er der meget få kunder:

- Jeg holder gejsten oppe, og efter 21 år med forretningen her, er jeg optimist og ser frem til, at vi kan få en normal dagligdag igen, siger hun.

I Sportigan er der også stilhed. Personalet har ekstra fri, og alle forholdsregler er taget. Håndsprit til både personale og kunder, og der bliver gjort ekstra rent så som desinficering af diske, dørhåndtage o.s.v., fortæller Grete Sørensen, som har butikken sammen med sin mand.

Hos Tøj- Eksperten fortæller Peter Johnsen, at han og souschefen skiftes til at passe butikken. Andet personale er sendt på ekstra ferie:

- Jeg har været 20 år i branchen, og jeg må sige, at jeg har aldrig oplevet noget lignende. Selv de værste snestorme har ikke kunnet overgå dette, hvad kunder og salg angår. Der er utrolig stille, fortæller Peter Johnsen.

Preben Laustsen, indehaver af Prebens Vinhandel, fortæller, at han kan nikke genkendende til det, de andre butiksindehavere i gågaden fortæller:

- Der er ekstremt stille. Jeg håber ikke, at myndighederne kommer ud med, at alle butikker skal holde lukket. Hvad gør vi så med de varer, vi har, som ikke har lang holdbarhed, siger han og fortsætter:

- Jeg synes ikke, vi kan gøre mere, end vi gør, og vi må håbe, at denne situation snart går i sig selv, siger Preben Laustsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...