Forfatter Marianne Jørgensen besøger LOF Thy-Mors på Morsø Folkebibliotek

NYKØBING: Torsdag aften 20. februar inviterer LOF Thy-Mors til foredrag på Morsø Folkebibliotek i Nykøbing Mors med forfatter Marianne Jørgensen, Selde, med titlen ”Børn, bøvl og bigballer - et bondekoneliv”.

Marianne Jørgensen har i mere end 25 år skrevet klummer i Landsbladet og Landbrugsavisen under rubrikken ”Brev fra Salling”. Hun er født 1966, uddannet lærer, men blev gift med landmand Henry Jørgensen, blev mor til tre og har siden 1993 skrevet klummer om livet på herregården Kjeldgård ved Selde i Nordsalling fra 1524.

Foredraget er et slags nutidshistorisk vidnesbyrd om livet i almindelighed, om børneopdragelse, landsbyliv, udegrise, indegrise, folketingsvalg, strukturudvikling, hestehold, krise, politik, fællesskab og ægteskab - om liv og død på et moderne landbrug.

Marianne Jørgensen voksede op i Horsens og senere i Ribe, og da hun fik studenterhuen på, var sporene lagt frem mod en almindelig forstadstilværelse. Men så mødte hun en ung landmand på en højskole, og pludselig tog hendes liv en uventet drejning.

Udover klummerne har hun også skrevet flere romaner, bl.a. de to lokalhistoriske fra Kjeldgård ”De tavse vidner” fra 2018 og ”Gudruns arv” fra 2018.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...