”Mit sted” er titlen på den bog, Marianne Lindsmann netop har skrevet om Ny Spøttrups historie. Niels Breinholt, som byggede Ny Spøttrup, stammer fra Mors, og Marianne Lindsmanns bog om kampestensgården i Salling udgives i anledning af studehandler Niels Breinholts 200 års fødselsdag i år

Bogen skildrer gårdens og ejernes historie frem til i dag. Den fortæller om kærligheden til en gård og et sted og om kampen for at renovere de store kampestensbygninger. Bogen giver også et indtryk af udviklingen i landbruget og på egnen, og om hvor anderledes det var at være barn på landet for 100 år siden.

Desuden fortælles historien om studehandleren Niels Breinholt og hans usædvanlige liv fra bondesøn på Mors til at blive ejer af adskillige herregårde og forretningsmand i London.

- Ideen til bogen fik jeg for flere år siden. Allerede da min mand, Leif Jakobsen og jeg købte Ny Spøttrup og flyttede hertil i 2007 blev jeg nysgerrig. For hvilken historie havde denne gamle kampestensgård? Hvem havde boet og levet her gennem tiden? Og hvad var det med ham der Niels Breinholt fra Spøttrup Borg som der åbenbart kun var dårligt at sige om, fortæller Marianne Lindsmann. Alt det og meget mere til kan man blive klogere på ved at læse og se i hendes nye bog.

Forfatteren bag bogen har i mange år arbejdet som journalist på Horsens Folkeblad. I dag er Marianne Lindsmann folkepensionist og arbejder med vedligehold og renovering af hus og have, samt arrangementer på gården.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...