Billedbogen om Erslev Sogn skal efter planen udkomme om et års tid, og måske endda tidligt nok til, at den kan ligge under juletræet næste år.

En gruppe borgere med rødder i Erslev er i hvert fald i fuld gang med projektet, der som initiativtager og økonomisk garant har Erslev Kalkovns Venner.

De i alt otte i gruppen er alle på nær en barnefødt i Erslev, og de seks af dem har gået i Erslev Skole. Det er René Hovgaard Sørensen, der som den eneste ikke har trådt sine barnesko i Erslev. Til gengæld bor han der i dag. Som den eneste af de barnefødte i landsbyen, bor Knud Sørensen der den dag i dag, og det er også ham, der sammen med hustruen Irma Sørensen byder indenfor i Erslev gamle brugs på Præstbrovej 106.

Her indsamles der billeder og oplysninger til den kommende billedbog.

- Man udskyder tit at få nedfældet ting i lokalhistorien. Man risikerer, at det bliver for sent, og det er en skam, at oplysninger går tabt, siger Knud Sørensen om baggrunden for den kommende billedbog om Erslev Sogn.

Planen er en bog med fokus på billeder, og der skal derfor ikke forfattes en hel roman til hvert billede.

Til gengæld vil arbejdsgruppen gerne vise billedeksempler på udviklingen fra før til nu.

- Her har vi brug for befolkningens hjælp, og vi søger blandt andet billeder af mindestenen ved Erslev Mejeri, og oplysninger om stenen mangler vi også, fortæller Knud Sørensen. Blandt det eftersøgte er også billeder og oplysninger om laden på Bårupvej nord for skolen, hvor vejtromle og tærskeværk havde til huse, og Tødsø-Erslev Sparekasses filial i Erslev samt Erslev Forsamlingshus fra før 1930.

Den otte mand store arbejdsgruppe har opgaverne fordelt imellem sig, så hver enkelt sørger for bestemte ting. Irma Sørensens faste opgave er således at være klar med både husly og forplejning, når der holdes møder for at opdatere det indkomne materiale. Det gør hun med glæde i det store lokale i Erslev gamle brugsforening, hvor butikken var i sin tid, og hvor ægteparret Sørensen sammen med de andre entusiaster nyder at genopfriske, undersøge og bevare Erslev Sogns historie.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...