Den fælles motivation i klasserne skal gøre det både sjovere, mere spændende og ekstra relevant at gå i skole

BLIDSTRUP: Der er ny tiltag på programmet for 10. klasse på Blidstrup Efterskole, fremgår det af en pressemeddelelse mandag 23. marts, nemlig hhv. ”Boglig” og ”Erhverv”.

- Vi tror på, at undervisningen kan blive langt mere relevant og interessant, hvis vi kan tilpasse indholdet og aktiviteterne, efter om eleverne vil tage en tømreruddannelse eller gå på gymnasiet, siger forstander Kristen Gubi Glintborg i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi tror, at den fælles motivation gør det sjovere og mere spændende at lære, hvis man går i klasse med nogle, som har samme mål og uddannelsdrømme som én selv. Det at kunne lave hold, alt afhængig af hvilken uddannelsesvej man ønsker, åbner op for en masse spændende muligheder i forhold til læring. Måske skal man have matematik i tømrerværkstedet, hvis man går på ”Erhverv”, måske skal man arbejde med budgettering, hvis man vil på HF, og derfor har valgt ”Boglig”. Det handler om at gøre undervisningen aktuel og vedkommende for vores elever. Så de kan se en mening med det de lærer, og kommer til at genkende meget af det når de starter på deres ungdomsuddannelse.

Overordnet fremgår om de to forskellige profiler:

”Erhverv”: En fast praktikdag om ugen, i en lokal virksomhed der passer til dine uddannelsesønsker og interesse, en undervisning der gør dig klar til erhvervsuddannelserne, en undervisning der har en praktisk og konkret tilgang til det at lære, en tematur, som passer til indholdet på ”Erhverv”.

”Boglig”: Tid til tværfaglig projektarbejde og fordybelse hver uge, en undervisning der gør dig klar til de gymnasiale uddannelser, en undervisning der går i deltaljerne og ser de store perspektiver, en tematur, som passer til indholdet på ”Boglig”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...