Morsø Marineforening markerede 75-års dagen for befrielsen

NYKØBING: 75-års dagen for Danmarks befrielse blev markeret over hele landet både med lys i vinduerne d. 4. maj om aftenen, men også 5. maj som er den dato hvor befrielsen fra tyskerne var en realitet. Morsø Marineforening har altid fejret den dato og det blev også gjort i år, selv om det var med begrænsninger p.g.a. Covid-19.

10 medlemmer af marineforeningen samledes på Havnen 10 i Nykøbing hvor foreningen holder til og præcis kl. 8 var der flaghejsning med maner’ hvor man sang ”Kong Christian stod ved højen mast”.

Efter flaghejsningen blev marineforeningens fane rullet ud og man gik i samlet flok med fanebæreren forrest ud til mindestenen på Soelbergsvej, hvor foreningens næstformand Anton Kirk Toft og kasserer, Troels Bech Kobbernagel lagde en krans for at minde omkomne søfolk i Nykøbing Mors.

Efter kransenedlægningen var det igen næstformanden i marineforeningen, der holdt talen.

Han sagde bl.a.: ”I dag kl. 08:00 var det 75 år siden 2. verdenskrig officielt sluttede for Danmark. Vi kunne da se frem til igen at blive et frit land med demokrati, - noget der de forløbne år var blevet set frem til og kæmpet for!”

Sluttelig i talen bad næstformanden om et minuts stilhed for at minde de omkomne søfolk fra Mors.

Efter højtideligheden ved mindestenen var der kaffe i marineforeningens klubhus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...