Kaj Mogensen om ”Fra Emil fra Lønneberg til Ronja Røverdatter” og Christian Dyrst om ”Hvor skal vi synge?”

GALTRUP: Søndag eftermiddag 6. oktober inviterer Morslands Danske Samfund til efterårsmøde i Det ottekantede forsamlingshus i Galtrup, fortæller formand Birthe Heide Sørensen, Bjergby. Dagen byder på to foredrag.

Det første foredrag hedder ”Fra Emil fra Lønneberg til Ronja Røverdatter” og holdes af Kaj Mogensen, Morup Mølle, tidligere sognepræst i Hvidbjerg Vesten Å, Ørum og Lodbjerg samt nuværende vikar og konstitueret præst i Morsø Frimenighed. I en pressemeddelelse hedder det, at Astrid Lindgren skrev for børn og om børn. Men hendes forfatterskab kan også voksne have glæde af. For fortællingerne handler om livets store spørgsmål - tro, håb og kærlighed, forholdet mellem liv og død samt forholdet mellem mennesker. I foredraget følges bevægelsen fra hverdagsfortællinger (”Emil fra Lønneberg”) over eventyr (”Pippi Langstrømpe”) til de store myter (”Ronja Røverdatter”, ”Mio, min Mio” og ”Brødrene Løvehjerte”). Forfatterskabet spejler det kristne evangelium som et glædeligt budskab for fattige - en tro på den selvhengivende kærlighed som den stærkeste livsmagt. Astrid Lindgrens sprog er levende, hendes humor er forløsende, og hendes handlingsforløb er spændende og medrivende - både for børn og for de børn, hun kalder frem i de voksne, hedder det.

Efter kaffepausen gælder det Højskolesangbogen, idet komponist, korleder og musikunderviser Christian Dyrst, Odense, under overskriften ”Hvorfor skal vi synge?” foredrager, vekslende med fællessang fra Højskolesangbogen og foredragsholderen på klaverbænken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...