Ny udstilling i Galleri 2132, Jebjerg åbner lørdag 16. maj

JEBJERG: En ny udstilling i Galleri 2132 i Jebjerg åbner lørdag 16. maj.

Her udstiller Claus Handgaard og Lars Heiberg i galleriets store udstillingslokale værker, der er skabt med såvel traditionelle male- tegnemetoder som bearbejdede digitale udviklinger.

Kunstnerne skildrer det private liv og hverdagen i almindelighed, ofte poetisk og fiktivt, men også realistisk.

De to kunstnere indgår i ledergruppen, og hører til den yngre del af den hæderkronede kunstnersammenslutning Corner. Begge er 50 år og har en lang kunstnerkarriere bag sig og givetvis en længere foran sig.

Kunstnerne er uddannet ved henholdsvis Det Kgl. Danske Kunstakademis Grafiske Skole og Det Jyske Kunstakademi samt Århus Kunstskole. Begge har modtaget flere legater og udstillet mange steder i ind- og udland.

Der vises malerier på papir, lærred, MDF og finer, samt billeder der kan være rene digitale værker, men også digitalt bearbejdede, maleriske motiver. Analoge og digitale, måder at møde verden på.

Kunstnerne kan ikke sættes i entydige båse, dertil er temaerne i værkerne alt for mangesidige, men et fællestræk er centreret om kommunikation og fortællinger. Både om de store menneskelige oplevelser og om dagligdagens sandheder med sammenstød mellem det private og offentlige rum og mellem natur og kultur.

Beskuernes fantasi bliver udfordret.

Handgaard og Heibergs motiver er umiddelbart let aflæselige, som en afbildning af virkeligheden, men det er også det de er, afbildninger.

Billederne er objekter af egen ret, maling på en flade eller fingerstrøg på en ipad. Billederne er lige så virkelige som dig der står og ser på dem.

Udstillingsåbning lørdag den 16. maj 2020 kl. 11-13, men som følge af coronasmittefaren bliver åbningen ikke gennemført på sædvanlig vis med et større arrangement.

- Vi kender ikke lige nu de fremtidige vilkår for forsamlinger, men vil af ansvarlighedsgrunde begrænse antal i galleriet, så der lukkes max. otte ind ad gangen i det store gallerilokale, hvor de to kunstnere vil være til stede. Det giver god plads, og der er håndsprit til alle, ligesom overflader, som man kan komme i forbindelse med, rengøres hyppigt, fortæller Niels Otto Degn fra Galleri 2132.

Vil man være sikker på adgang, kan der bestilles plads ved kontakt til galleriet.

Udstillingen holder pause i juli og flytter i august ind i galleriet andet lokale og slutter lørdag den 26. september - og i øvrigt vil udstillingens værker blive lagt på galleriets hjemmeside.

I galleriets andet lokale vises fra 16. maj udvalgte værker fra den seneste udstilling ”By og Land”.

Desuden vises værker af nogle af galleriets tilknyttede kunstnere, ligesom der vises skiftende opstillinger af skulpturer, keramik m.v.

I disse coronatider er intet sikkert, men principielt er åbningstiderne torsdage kl. 15-18 og lørdage kl. 10-13.

Der kan også laves aftale om adgang uden for disse tider ved kontakt til galleriet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...