INSTRUMENTAL: Tidligere politimand griber guitaren igen

Alvin Kjærsgaard Sørensen, der for 62 år siden blev født i Rødkjærsbro, og i dag bor i Breum i Salling, har efter nogle år nu fundet guitaren frem igen.

Det er efter mange års ansættelse ved Skive Politi, at Alvin Kjærsgaard Sørensen nu igen har fundet tiden til musikken.

Når det nye job som støtteperson ved Skive Ungdomsskole er passet, er det musikken, det gælder.

Musikken er genoptaget efter en rimelig stor karriere i de yngre år, hvor Alvin Kjærsgaard Sørensen var medlem af bandet The Young Ones, der blev startet som det jyske svar på Johnny Reimars sjællandske The Cliffters.

- I 1999 blev vi kontaktet af TV2, og ud af omkring 25 orkestre fra Jylland og Fyn blev vi udvalgt til at medvirke i en tv-udsendelse af 26 minutters varighed tre på hinanden følgende onsdage, fortæller Alvin Sørensen, der kan garantere, at hans telefon herefter kimede uafbrudt.

The Young Ones fik så travlt med spillejobs, at han opsagde sit faste arbejde ved Skive Politi, og i to år helligede sig musikken.

Politiarbejdet blev genoptaget, og efter 15 år stoppede The Young Ones i 2010, hvorefter en solokarriere begyndte at rumstere hos Alvin Kjærsgaard Sørensen.

Og her er vi så i dag.

- Jeg vil rigtig gerne ud at spille for folk til forskellige arrangementer. Jeg spiller melodien på guitaren, i stedet for at synge den, og det er med garanti numre, folk kender, fortæller Alvin Sørensen. Det kan være melodier af Cliff Richard og Shadows, ligesom den legendariske Apache også er på programmet.

Alvin Sørensen, der fik sin første guitar til sin elleve års fødselsdag forsikrer, at folk også vil høre numre, som de ikke før har hørt på guitar.

- Jeg forestiller mig arrangementer af en times varighed, hvor jeg også knytter et par anekdoter til undervejs, siger Alvin Sørensen, hvis forbilleder indenfor musikken altid har været Hank Marvin og The Shadows.

Nu er han klar til selv at levere professionel instrumentalmusik ved mindre, lukkede arrangementer, og han glæder sig. I hjemmet i Breum er udstyret klar i et stemningsfyldt lydstudie, som er indrettet med charmerende effekter, der alle fortæller en historie om, at hér bor en mand, der elsker musik og historien bag den.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...