Randers Kammerorkester spiller musik af Schubert, Thuille og Bartók

NYKØBING: Morsø Teaterkreds inviterer til klassisk musik med Randers Kammerorkester i Musikværket i Nykøbing søndag eftermiddag 3. november, fortæller formand Jørgen Bruun Christensen, Nykøbing:

- Koncerten er et led i et efterhånden mangeårigt godt samarbejde, og det er altid meget fine koncerter, kammerorkestret leverer, lover han og oplyser, at billetter kan købes på teaterkredsens hjemmeside eller ved indgangen.

Programmet spænder vidt med værker af østrigske Franz Schubert (1797-1828), østrigske Ludwig Thuille (1861-1907) og ungarske Béla Bartók (1881-1945), og. Så selv om blæsten skulle suse omkring huset, mørket tage til, og regnen måske falde fra en gråmeleret himmel, tør Bruun Christensen godt love, at i Musikværkets sal vil stemningen gløde af sprudlende livsenergi og musikalsk begejstring. For på programmet står Schuberts ”Forellekvintetten”, Thuilles farvemættede ”Sekstet for klaver og blæsere” og Bartóks magiske ”Strygekvartet nr. 3”. Som gæstepianist medvirker Emil Gryesten.

Sommeren 1819 tilbragte Schubert i det nordlige Østrig, og den lyse sommerstemning høres tydeligt i musikken sammen med hans begejstring for egnens betagende bjerge gennem et sprællevende samspil mellem klaverets distinkte anslag og strygernes varme klang og tone, hedder det i en pressemeddelelse, hvori Thuilles sekstet betegnes som et brusende senromantisk følelsesdrama med bid og nerve. Bartóks kvartet betegnes som essensen af den magiske livskraft og menneskelige styrke, der ligger gemt i den ungarske folkemusik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...