Dueholm Kloster byder i år på farlige vampyrer, fossiljagter og franske hotdog i skolernes efterårsferie

NYKØBING: Dueholm Kloster byder i år på farlige vampyrer, fossiljagter og franske hotdog i skolernes efterårsferie, fortæller museumsdirektør Anders Have Espersen, som tilføjer, at efterårsferien sædvanligvis byder på et vejr, der passer perfekt til både indendørs og udendørs aktiviteter.

- Nykøbing Mors er blevet kendt som en rigtig halloweenby, og Museum Mors deltager selvfølgelig i de skræmmende løjer. Dueholm Kloster har åbent hele ugen. Men det er først fra onsdag aften 16. oktober, at de gamle middelalderbygninger folder sig ud i al sin gru, siger han og fortsætter:

- I forbindelse med den store halloweenparade gennem byen byder museet indenfor til aktiviteten ”Fru Riges skygge”. Med udgangspunkt i en historie om Fru Rige fra herregården Nandrup, der har druknet sin forpagter i en bæk og derfor går igen, skaber museets børneformidler sammen med børn og deres voksne et spændende univers med fokus på genfærd og gys i det mørklagte museum

Fredag aften 18. oktober bliver det ekstra uhyggeligt på Dueholm Kloster. Museet og Morsø Kompetencecenter gentager det succesrige samarbejde fra sidste års halloween, hvor museet blev omskabt til et rendyrket zombiemuseum. I år er det blodtørstige vampyrer, man kan møde rundt omkring i den gamle hovedbygning. Museet anbefaler, at børn under 10 år undlader at deltage.

Fra onsdag til søndag er der naturligvis pyntet op til halloween efter alle kunstens regler på museet, og i løbet af dagene er der både rottejagt med diplom og præmier samt føleboks.

Som altid er der alle dage i efterårsferien åbent på Museum Mors’ to afdelinger på Nordmors - Fossil- og Molermuseet og Skarregaard. På førstnævnte er der på hverdage mulighed for at komme med på fossiljagt i museets egen molergrav, hvor man kan være så heldig - og dygtig - at finde et af de helt fantastiske fossiler med 55 mio. år på bagen. På Skarregaard er der masser af efterårshygge omkring den åbne ild i museets store bålhus. Her står naturvejleder Jørgen Rasmussen klar med både varm kakao og en nyskabelse: Franske snobrødshotdog. Sidstnævnte laver man selvfølgelig selv over bål. På gården kan man desuden hygge med en tur rundt i udstillingerne, en gåtur på de smukke naturstier, gode lege på legepladsen og naturligvis ved at prøve kræfter med den populære Skarregaard-skattejagt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...