Thise: Økologisk ost hitter lokalt

hele sommeren igennem bliver der torsdage mulighed for at komme på rundtur på Thise Mejeri på Sundsørevej, hvor det økologiske mejeri ligger sammen med sin egen ostebutik. Fra uge nummer 27 til og med nummer 32 - det vil sige fra 1. juli - bliver der ”åbent mejeri” i Thise.

Det har det lokale mejeri tradition for, og sædvanligvis er de åbne torsdage velbesøgte.

Gæsterne skal tilmelde sig på forhånd, fortæller Winnie Pedersen, der er administrationschef på Thise Mejeri.

- Vi har haft ”åbent mejeri” i mange år, og der plejer at være mange interesserede. Også sidste år, hvor vi havde så godt vejr.

Mejeriet i Thisted har sloganet ”Thise overgiver sig aldrig”, og det er formentlig pionerånden fra starten i 1988, der stadig gør sig gældende.

I dag beskæftiger det økologiske mejeri i Salling 250 personer med alt lige fra produktion i mejeriet, administrationen, chauffører og butikken, mens køerne hos 72 økologiske landmænd leverer mælken.

- Vi er Danmarks næststørste andelsmejeri, tilføjer Winnie Pedersen.

Det største er Arla.

I ostebutikken har butiksassistent Marlene Gjørup sammen med sine kolleger travlt med at betjene kunderne, som i butikken bliver mødt af en umiskendelig duft af ost. I alle afskygninger.

Der er smagsprøver parat til alle, og Marlene Gjørup kan fortælle, at der ikke går mange ud af butikken uden at have smagt på forskellige ostetyper. Der går heller ikke mange ud igen uden at have købt ost med sig hjem.

Smagsprøverne er stillet indbydende frem som små firkanter af ost, og tandstikker står klar, så kunderne nemt og hygiejnisk kan hapse en bid ost. Retfærdighedsvis skal det siges, at der også kan købes andre mejeriprodukter end ost i ostebutikken.

Når dørene fra 1. juli åbnes for gæster hver torsdag vil der være rundvisning overalt på mejeriet, der vil være fortælling om virksomheden, og endelig vil der være smagsprøver i butikken.

Bonusinformation: Thise Mejeri blev grundlagt traditionelt mejeri i 1887, og fra 1988 videreført som økologiandelsmejeri.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...