flyvende: Svævethy inviterer

Den sidste weekend i april afholder Flyveklubben Svævethy åbent hus på Morsø Flyveplads, Mejerivej 13 i Erslev. Det er ikke første gang, det sker. Flyveklubben, der startede som en svæveflyveklub i Thy, er 56 år, og har mange gange tidligere slået hangarportene op for publikum.

- Udviklingen fra træfly til kulfiberfly er slående. I hangaren ses et fly fra 1963 og ved siden af står der moderne fly som bare venter på at komme i luften. Når luften begynder at blive lun og solen får magt trækker det voldsomt i en for at komme i gang med at flyve igen, siger formanden for Svævethy, Poul Bak Kjeldgaard.

- Her i det tidlige forår begynder blomkålsskyerne igen at dukke op på himlen, når solen får magt og det er et rigtigt godt varsel for svæveflyverne. Når vejret er rigtigt godt til svæveflyvning, kan man blive deroppe i timevis.

Publikum vil få mulighed for både en rundvisning i hangarnerne, prøveture i et tosædet svævefly og motorsvævefly og indmeldelse i klubben.

Åbent huset finder sted lørdag og søndag den 27. og 28. april, hvor der også vil være besøg af fly fra andre flyveklubber i Danmark.

De besøgende har også mulighed for egenhændigt at ”flyve et svævefly”. Selvom det er en oplevelse, som nærmer sig den ægte, er det dog lidt snyd: I år har klubben lånt Dansk Svæveflyver Unions svæveflyve-simulator. Den er bygget, så oplevelsen bliver så virkelighedstro som muligt: Man sidder i et cockpit fra et svævefly og har pind, pedaler og instrumenter som i et rigtigt fly.

Flyveklubben understreger, at der sådan set altid er Åbent Hus på Mejerivej 13 i Tødsø.

- De nye medlemmer kommer som regel lige og kigger og får sig en tur eller to, fortæller Poul Bak Kjeldgaard, der som resten af klubben håber på stort rykind til åbent huset. For - som han udtrykker det - Har man først prøvet at flyve én gang, skal man prøve igen. Som vi siger her i klubben - vi ved godt, hvorfor fuglene synger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...