morsø kommune: Stort udvalg i hjælpemidler

Livets fysiske udfordringer kan for morsingboerne blive lettere med hjælp fra Hjælpemiddelhuset på Færøvej 1 i Nykøbing. Nu vil Morsø Kommune gerne gøre opmærksom på de tilbud, der findes. Derfor afholdes der åbent hus på Færøvej 1 torsdag 13. juni.

Leder Per Søndergård og medarbejdere glæder sig til at vise rundt, og fortælle mere om deres hverdag i hjælpemiddelhuset.

- Alle er meget velkomne. Vi vil gerne vise, hvad vi har på hylderne, og fortælle mere om, hvordan vi arbejder her, siger Per Søndergård. Han understreger i den forbindelse, at der selvfølgelig ikke vil kunne føres direkte sagsbehandling på da gen, men at medarbejderne med glæde svarer på spørgsmål fra gæsterne.

Til åbent huset vil der være mulighed for at kigge på og røre ved de forskellige ting på hylderne og i depotet, ligesom der også vil være adgang til værkstedet.

I Hjælpemiddelhuset kan borgere på Mors søge om diverse hjælpemidler. Af hjælpemidler til udlån kan nævnes kørestole, rollatorer og badebænke. Hjælpemiddelhuset kan også bevilge personlige hjælpemidler som høreapparater og proteser, som efter bevilling bliver borgerens ejendom.

Der bevilges kommunikationshjælpemidler i form af talesyntese, øjenstyringsudstyr og kommunikationsprogrammer til computere.

Det kommunale hjælpemiddelhus er også behjælpelig med boligindretning som eksempelvis opsætning af trappegelænder eller ændring af dørbredde.

Af høretekniske hjælpemidler kan nævnes dørklokke med blink eller vibrator, og af synshjælpemidler lupper og talende ure.

- Vi håber på mange gæster på dagen, for vi vil gerne udbrede, hvor mange ting, vi rent faktisk kan hjælpe med, siger Per Søndergaard, der lover diverse forfriskninger på dagen. Så længe, lager haves.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...